časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kabely Helukabel rychle, bez komplikací a za přijatelné ceny

|

číslo 10/2004

trh, obchod, podnikání

Kabely Helukabel rychle, bez komplikací a za přijatelné ceny

V oboru kabelové techniky je firma Helukabel aktivní již déle než čtvrt století. Za toto období se společnost propracovala mezi špičku podniků nabízejících kabely. Jedním z důležitých kritérií její činnosti vždy bylo považovat zákazníka za partnera a řešit jeho problémy s kabeláží. Sortiment společnosti Helukabel byl proto trvale rozšiřován podle požadavků trhu a dosáhl v současné době počtu 30 000 položek. Firma Hekukabel sdružuje veškeré certifikáty, které se týkají kabelů.

Obr. 1 Obr. 2

Kabely se značkou Helukabel se vyvíjejí a také vyrábějí ve vlastním závodu ve Windsbachu u Norimberka (SRN, obr. 2, 3). Zde lze rychle a individuálně reagovat na přání zákazníka a vyrobit kabel vhodný přímo pro dané použití. Proto se také ukazuje mimořádná flexibilita společnosti Helukabel. Zatímco u jiných výrobců se musí zpravidla objednat velké výrobní délky, Helukabel dodává také kratší délky, dokonce i délky přímo z výroby.

Obr. 3 Obr. 4

Společnost Helukabel ve spolupráci se svými zákazníky vyvíjí nové typy vodičů se zvláštními nástavbami pro použití v extrémních podmínkách. Jsou jimi například malé poloměry ohybu nebo kabely pro velká namáhání při střídavém ohybu. Nové výrobky se testují v moderně vybaveném zkušebním středisku pro sériovou výrobu.

Obr. 5

Vedle nabídky speciálních, resp. mimořádných řešení, specifických podle přání zákazníků, disponuje společnost Helukabel i rozsáhlým standardním skladovým programem kabelů. A protože převážná část tohoto obrovského sortimentu se skladuje ve vlastním logistickém středisku, je možná rychlá dodávka zákazníkům.

„Splnit přání zákazníků rychle, bez komplikací a za přijatelné ceny„, to je filozofie společnosti Helukabel. Protože zákazníci stále častěji odebírají jen to množství, které skutečně potřebují, a to tak říkajíc právě včas, bylo nutné hledat nové cesty. Proto bylo rozhodnuto vybudovat nové logistické středisko. Do doby ukončení jeho výstavby a uvedení do provozu (obr. 1) dodávala společnost Helukabel svých přibližně 24 000 tun odeslaného zboží ročně ještě klasickým způsobem. V novém logistickém centru probíhá zaskladňování i expedice souběžně (obr. 4). a s použitím moderní výpočetní techniky (obr. 5).

Obr. 6

Centrální částí logistického střediska je vysokoregálový sklad (obr. 6). S výškou 22 metrů skýtá přes 16 000 míst pro europalety. Plně automatická zařízení pro obsluhu regálů zaručují plynulý a rychlý přístup k zboží. Také doprava kabelů a stroje na řezání délek jsou plně automatizovány. Díky moderní počítačové technice se mohou zakázky sledovat od zadání až po expedici. Bezdokladové vyřizování zakázek a expedice zvyšují kvalitu dodání a pružné plánování.

Logistických středisek existuje v kabelové oblasti velké množství. Avšak všechny musí zblednout před tím, co Siemens Dematic vytvořil jako generální dodavatel pro Helukabel v Hemmingenu u Stuttgartu. Nikde jinde v tomto odvětví se nenajde podobná, tak „na míru šitá“, informačně-technická a dopravně-technická koncepce!

Jako účelný doplněk k obsáhlému programu kabelů, vodičů a speciálních kabelů pro všechny oblasti použití vybudovala společnost Helukabel rozsáhlý program kabelového příslušenství. Některé výrobky byly nově vyvinuty a vyrobeny, například kabelové šroubení Helutop. Zanedlouho vydá společnost Helukabel nový katalog s obsáhlým dodavatelským programem a se všemi novinkami.

Helukabel CZ s. r. o.
areál dolu Max, 273 06 Libušín
tel.: 312 672 620, 312 672 622
fax: 312 672 621
e-mail: prodej@helukabely.cz
http://www.helukabely.cz