časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kabely a příslušenství řešené na míru

|

číslo 8-9/2003

Mezinárodní strojírenský veletrh

Kabely a příslušenství řešené na míru

V posledních několika málo letech jsme svědky neustále rostoucích požadavků na parametry a vlastnosti elektrických kabelů (odolnost vůči extrémním teplotám, chemikáliím a olejům, vysoká mechanická pevnost a elasticita, oděruvzdornost, ohnivzdornost, dlouhá životnost atd.). Nároky na uvedené vlastnosti rostou zejména v souvislosti se stále širším rozvojem automatizace, manipulační techniky, ale i jiných průmyslových uživatelských oborů. Platí to především o kabelech pro vlečné řetězce v různých robotizovaných a manipulačních výrobních systémech a pro tzv. hybridní kabely, tj. kabely se silovými, řídicími a signalizačními žílami s integrovanou hadicí pro pneumatiku, resp. hydrauliku.

Obr. 1.

V komoditě elektrických kabelů a jejich příslušenství v ČR úspěšně působí déle než deset let blanenská firma Michálek-elektro, s. r. o. Svou pozici na trhu zaujala firma především nabídkovým programem nejrůznějších typů a provedení moderních kabelů renomovaných evropských výrobců podle požadavků odběratelů.

V letošním roce získala firma statut oficiálního distributora pro Moravu a Slezsko od společnosti v ČR již zavedené – Murrelektronik-CZ, se sídlem ve Stodu u Plzně. Jde o tradičního německého výrobce transformátorů, síťových zdrojů, odrušovacích prvků, konektorové kabeláže, modulárních zásuvek atd.

Dosavadní rozsáhlý sortiment produktů v oboru průmyslových konektorů rozšířila firma Michálek-elektro o výrobky do vyšších teplot (od –40 do +180 °C) v červené barvě, dále o konektory do agresivního prostředí v zelené barvě, o konektory pro montáž na lišty podle norem DIN a o adaptéry pro elektronické komponenty, včetně potřebných montážních nástrojů. Tyto výrobky jsou produktem italské firmy ILME, která v současné době zaujímá významné postavení na evropském trhu konektorů.

Firma Michálek-elektro se těší stále rostoucímu zájmu odběratelů, což se projevuje na trvale se zvyšujícím obratu při malém počtu pracovníků a také v tom, že každoročně vystavuje na MSV v Brně.

Proto jsou všichni zákazníci firmy Michálek-elektro a zájemci o dodávkový sortiment firmy opět zváni do expozice na MSV 2003 ve dnech 15. až 19. 9., umístěné v hale Z, č. stánku 47.

MICHÁLEK – elektro s. r. o.
Havlíčkova 31
678 01 Blansko
tel./fax: 516 417 732
e-mail: michalek-elektro@michalek-elektro.cz
http://www.michalek-elektro.cz