časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kabelová technika CABLOFIL

|

číslo 4/2002

Amper 2002

Kabelová technika CABLOFIL

Firma CABLOFIL již řadu let nabízí na českém trhu unikátní systém drátových kabelových lávek. Mezi hlavní výhody patří: bezpečnost (kabelů, ale i bezpečnost uživatele), rychlost a jednoduchost, pružnost, nosnost.

Na rozdíl od ostatních drátů není drát na vrchním okraji lávky svařen v úseku křížení drátů, ale na jeho špičce do tvaru písmene T, takže tu nevznikají žádné ostré hroty. To jednak šetří mechanikovy ruce, a zároveň se předchází nebezpečí poškození izolace kabelů při jejich pokládání. Podle testů vykonávaných během celého procesu výroby zajišťuje tento svar dokonalou přizpůsobivost kabelových rozvodů, které se ohýbají pod hmotností kabelů bez nebezpečí prasknutí.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Volba a provedení změny směru se provádí podle umístění na stavbě a podle poloměru minimálního ohnutí kabelů na lávce. Systém CABLOFIL nabízí několik možností provedení: ohybu, T, kříže nebo změny směru. Při jakékoliv změně tvaru trasy není zapotřebí používat žádné zvláštní doplňky (kolena, redukční díly atd.)

Další předností systému CABLOFIL je rychlá a jednoduchá montáž. Na ukotvení lávky do konzoly nepotřebujete šrouby, matice atd., jenom ohnete zajišťovací jazýček okolo drátu. Nová řada profilů zkracuje čas instalace ve všech situacích. Tuhle jednoduchou montáž zajišťuje nový systém FAS – Fast Assembling Systém. Se třemi typy nástěnných konzol, třemi typy závěsných konzol pro stropní instalace a s celou sérií pomůcek pro upevnění na drátěné tyče je CABLOFIL jedním z nejkompletnějších systémů, určených pro kabelové rozvody. Variabilnost použití systému CABLOFIL usnadňuje navrhování rozvodů i jejich samotnou instalaci. Díky různorodosti těchto dílů můžete lávky úplně jednoduše umístit na zeď, na strop, nebo na ocelové konstrukce.

CABLOFIL
Poděbradská 56/186
180 66 Praha 9
tel.: 02/66 10 71 03, 66 10 72 55
fax: 02/66 10 72 55
gsm: 0602/439 527
e-mail: vitam@terminal.cz
http://www.cablofil.cz