Pokračujeme v díle těch,
kteří byli první.

Aktuální vydání

Číslo 8-9/2019 vyšlo
tiskem 3. 9. 2019. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Elektrotechnika v průmyslu; 61. mezinárodní strojírenský veletrh v Brně

Hlavní článek
Proudové chrániče – přehled a použití

Aktuality

ČEPS, a.s., v prvním pololetí vykázala zisk 2,3 mld., investovat bude do rozvoje soustavy Akciová společnost ČEPS uzavřela první polovinu roku 2019 se ziskem před zdaněním v…

ČEPS dokončila zaústění nejdelšího vedení zvn Společnost ČEPS dokončila realizaci zaústění nejdelšího vedení zvn v ČR V413, spojujícího…

VACON® drives zajišťují maximální provozuschopnost v největších ocelárnách v České republice Zřídkakdy je spolehlivá doba provozu tak kritická, jako při kontilití v ocelárnách. Aby…

E.ON otevřel první ultrarychlou dobíjecí stanici elektromobilů v ČR. Auto dobije za deset minut Společnost E.ON otevřela ve Vystrkově u Humpolce první veřejnou ultrarychlou dobíjecí…

Společnost ABB jmenovala generálním ředitelem Björna Rosengrena Představenstvo společnosti ABB jednohlasně jmenovalo Björna Rosengrena generálním…

Studentské formule ČVUT v Praze přivezly z Mostu zlatou a stříbrnou medaili Ve dnech 13. až 17. srpna se na polygonu u Autodromu Most konal mezinárodní závod…

Více aktualit

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Díky řídicímu systému Braumat společnosti Siemens mohou pivovary dohlížet na celý proces vaření piva na jediném monitoru. To jim umožňuje produkovat pivo rychleji a ekonomičtěji, a zajistit tak stále stejně vysokou úroveň chuti. Kliknutím myší může operátor např. přidat do piva více chmelu nebo při plnění piva do lahví přimíchat limonádový extrakt.

Ještě donedávna museli zaměstnanci pivovarů často měnit přísady pro konkrétní recepturu přímo v provozu. Byl to časově náročný postup, který nezaručoval stejnou kvalitu. Integrovaný program umožňuje sládkům pomocí funkce drag and drop vytvářet na obrazovce nové receptury a změny ihned zapracovat do procesu vaření. Bez ohledu na změny, které zaměstnanci učiní, zaznamená Braumat ve svém archivu receptur každý krok. Výsledkem je, že každá receptura a každá byť sebemenší změna ingrediencí jsou plně zdokumentovány a lze je opakovat.