Pokračujeme v díle těch,
kteří byli první.

Aktuální vydání

Číslo 11/2019 vyšlo
tiskem 6. 11. 2019. V elektronické verzi na webu 2. 12. 2019. 

Téma: Elektrické rozváděče a rozváděčová technika; rozvodny

Hlavní článek
Příčina mechanického chvění těžních synchronních motorů Palašer a jeho odstranění

Aktuality

Finále celorepublikové soutěže Energetická olympiáda proběhne na FEL ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze pořádá v pátek 15. listopadu od 8.30 hodin Den…

Chystaná digitalizace stavebnictví pomůže zkvalitnit budovy a ušetřit miliardy Od roku 2022 bude muset být u všech nadlimitních veřejných zakázek v českém stavebnictví…

Co vozí energetici v autě? TETRIS CHALLENGE Co vše se vejde energetikům do auta, které používají metodu práce pod napětím (PPN) –…

ENERGO SUMMIT – vrcholná událost energetického sektoru 15. listopadu 2019 se na pražském výstavišti PVA EXPO PRAHA uskuteční již 5. ročník…

Druhý ročník e-SALON bude větší a plný premiér čisté mobility Na úspěšnou premiéru e-SALON v roce 2018 naváže na výstavišti PVA v Praze Letňanech jeho…

FOR ARCH oslavil třicetiny! Největší stavební veletrh v ČR nemá konkurenci Stovky vystavovatelů napříč obory, tisíce spokojených návštěvníků, desítky novinek a…

Více aktualit

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Díky řídicímu systému Braumat společnosti Siemens mohou pivovary dohlížet na celý proces vaření piva na jediném monitoru. To jim umožňuje produkovat pivo rychleji a ekonomičtěji, a zajistit tak stále stejně vysokou úroveň chuti. Kliknutím myší může operátor např. přidat do piva více chmelu nebo při plnění piva do lahví přimíchat limonádový extrakt.

Ještě donedávna museli zaměstnanci pivovarů často měnit přísady pro konkrétní recepturu přímo v provozu. Byl to časově náročný postup, který nezaručoval stejnou kvalitu. Integrovaný program umožňuje sládkům pomocí funkce drag and drop vytvářet na obrazovce nové receptury a změny ihned zapracovat do procesu vaření. Bez ohledu na změny, které zaměstnanci učiní, zaznamená Braumat ve svém archivu receptur každý krok. Výsledkem je, že každá receptura a každá byť sebemenší změna ingrediencí jsou plně zdokumentovány a lze je opakovat.