Pokračujeme v díle těch,
kteří byli první.

Aktuální vydání

Číslo 5/2017 vyšlo
tiskem 11. 5. 2017. V elektronické verzi na webu od 2. 6. 2017. 

Zdůrazněné téma: Ochrana před bleskem a přepětím;
23. ELO SYS 2017

Hlavní článek
Vibrace točivých strojů s magnetickými ložisky

Aktuality

Projekt studentů FEL ČVUT v Praze míří na celosvětové finále Microsoft Imagine Studentský startup XGLU, zabývající se vývojem bezbateriového glukometru, vybojoval…

ČEZ zřizuje novou divizi jaderná energetika. Povede ji Bohdan Zronek Vedení Skupiny ČEZ rozhodlo o vzniku nové divize jaderná energetika s platností od 1.…

Příští týden začne v Praze strojírenský veletrh FOR INDUSTRY Letos na něm předvedou jedinečné novinky české společnosti. Spojení designu a moderní…

Vadné adaptéry Tesla poškozují rychlodobíjecí stanice V uplynulých dnech na rychlodobíjecích stanicích ČEZ zaznamenal už několikátý případ…

Jaký byl Veletrh Dřevostavby a Moderní vytápění 2017? Souběh veletrhů DŘEVOSTAVBY a MODERNÍ VYTÁPĚNÍ je určen všem, kteří řeší stavbu,…

Trendy chytrého řízení budov, energetiky a měst aneb Čtvrtá průmyslová revoluce nejenom v průmyslu Přednáška Ing Jaromíra Klabana se uskuteční ve středu dne 19. 4. 2017 ve 14 hod v…

Více aktualit

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Díky řídicímu systému Braumat společnosti Siemens mohou pivovary dohlížet na celý proces vaření piva na jediném monitoru. To jim umožňuje produkovat pivo rychleji a ekonomičtěji, a zajistit tak stále stejně vysokou úroveň chuti. Kliknutím myší může operátor např. přidat do piva více chmelu nebo při plnění piva do lahví přimíchat limonádový extrakt.

Ještě donedávna museli zaměstnanci pivovarů často měnit přísady pro konkrétní recepturu přímo v provozu. Byl to časově náročný postup, který nezaručoval stejnou kvalitu. Integrovaný program umožňuje sládkům pomocí funkce drag and drop vytvářet na obrazovce nové receptury a změny ihned zapracovat do procesu vaření. Bez ohledu na změny, které zaměstnanci učiní, zaznamená Braumat ve svém archivu receptur každý krok. Výsledkem je, že každá receptura a každá byť sebemenší změna ingrediencí jsou plně zdokumentovány a lze je opakovat.