Pokračujeme v díle těch,
kteří byli první.

Aktuální vydání

Číslo 7/2017 vyšlo
tiskem 28. 6. 2017. V elektronické verzi na webu od 28. 7. 2017. 

Téma: Kabely, vodiče a kabelová technika; Konektory; Software; Značení a štítkování

Hlavní článek
Elektrická izolace a tepelná vodivost

Aktuality

Finálové kolo soutěže EBEC přivede do Brna 120 nejlepších inženýrů z celé Evropy Co vše je možné stihnout navrhnout, smontovat a následně odprezentovat během dvou dní? To…

Co si akce „Světlo v praxi“ klade za cíle V České republice se prvním rokem koná akce v oblasti světelné techniky, která chce…

Startuje hlasování veřejnosti o vítězích 9. ročníku ekologické soutěže E.ON Energy Globe V Praze byly 20. 6. 2017 slavnostně představeny nominované projekty 9. ročníku prestižní…

Nejnovější monopost týmu ČVUT eForce FEE Prague Formula se představil na Václavském náměstí Dne 16. června se v dolní části Václavského náměstí prezentoval tým Fakulty…

IQRF Summit 2017 svědkem reálných IoT aplikací Akce zaměřená na reálná řešení v oblasti chytrých měst, budov, domácností, transportu,…

Konference Internet a Technologie 17 Sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, si Vás dovoluje pozvat na již tradiční…

Více aktualit

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Díky řídicímu systému Braumat společnosti Siemens mohou pivovary dohlížet na celý proces vaření piva na jediném monitoru. To jim umožňuje produkovat pivo rychleji a ekonomičtěji, a zajistit tak stále stejně vysokou úroveň chuti. Kliknutím myší může operátor např. přidat do piva více chmelu nebo při plnění piva do lahví přimíchat limonádový extrakt.

Ještě donedávna museli zaměstnanci pivovarů často měnit přísady pro konkrétní recepturu přímo v provozu. Byl to časově náročný postup, který nezaručoval stejnou kvalitu. Integrovaný program umožňuje sládkům pomocí funkce drag and drop vytvářet na obrazovce nové receptury a změny ihned zapracovat do procesu vaření. Bez ohledu na změny, které zaměstnanci učiní, zaznamená Braumat ve svém archivu receptur každý krok. Výsledkem je, že každá receptura a každá byť sebemenší změna ingrediencí jsou plně zdokumentovány a lze je opakovat.