Pokračujeme v díle těch,
kteří byli první.

Aktuální vydání

Číslo 11/2017 vyšlo
tiskem 6. 11. 2017. V elektronické verzi na webu od 27. 11. 2017. 

Téma: Elektrické rozváděče a rozváděčová technika; Točivé elektrické stroje

Hlavní článek
Analýza účinku geometrických charakteristik CFD simulací na teplotní pole sinusového filtru
On-line optimalizácia komutačných uhlov prúdu vo fázach BLDC motora

Aktuality

MONETA Money Bank se jako první firma v ČR rozhodla zcela přejít na elektromobily MONETA Money Bank se jako první společnost v České republice oficiálně rozhodla, že do…

ŠKODA AUTO bude od roku 2020 v Mladé Boleslavi vyrábět vozy s čistě elektrickým pohonem ŠKODA AUTO bude vozy s čistě elektrickým pohonem vyrábět v závodě v Mladé Boleslavi. Již…

Největší českou techniku povede i nadále stávající rektor Petr Štěpánek Akademický senát VUT v Brně na dnešním zasedání zvolil kandidáta na funkci rektora pro…

44. Krajský aktiv revizních techniků v Brně Moravský svaz elektrotechniků Vás zve 21. listopadu na 44. KART v Brně.

Soutěž o nejlepší realizovaný projekt KNX instalace Spolek KNX národní skupina České republiky, z. s. vyhlásil soutěž o nejlepší projekt…

Slovensko bude partnerskou zemí MSV 2018 Příští rok se chystají oslavy několika kulatých výročí včetně 100 let od založení…

Více aktualit

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Jednodušší vaření piva s automatizací od společnosti Siemens.

Díky řídicímu systému Braumat společnosti Siemens mohou pivovary dohlížet na celý proces vaření piva na jediném monitoru. To jim umožňuje produkovat pivo rychleji a ekonomičtěji, a zajistit tak stále stejně vysokou úroveň chuti. Kliknutím myší může operátor např. přidat do piva více chmelu nebo při plnění piva do lahví přimíchat limonádový extrakt.

Ještě donedávna museli zaměstnanci pivovarů často měnit přísady pro konkrétní recepturu přímo v provozu. Byl to časově náročný postup, který nezaručoval stejnou kvalitu. Integrovaný program umožňuje sládkům pomocí funkce drag and drop vytvářet na obrazovce nové receptury a změny ihned zapracovat do procesu vaření. Bez ohledu na změny, které zaměstnanci učiní, zaznamená Braumat ve svém archivu receptur každý krok. Výsledkem je, že každá receptura a každá byť sebemenší změna ingrediencí jsou plně zdokumentovány a lze je opakovat.