časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Jednoduchý vstup do světa elektronického obchodu

|

číslo 2/2003

Trh, obchod, podnikání

Jednoduchý vstup do světa elektronického obchodu

V portálu WLW byla spuštěna nová aplikace on-line, jejímž prostřednictvím si firmy mohou zdarma vytvořit vlastní internetové stránky s podrobnými informacemi o svých produktech a tím lépe oslovit uživatele internetu.

Prvním krokem k uzavření obchodu je správné oslovení potenciálního zákazníka. V rámci B2B (business-to-business – výrobky pro výrobní spotřebu) vyhledávače WLW (Wer liefert was? – kdo co dodává?) byla spuštěna nová aplikace on-line, jejímž prostřednictvím si firmy mohou samy a zdarma vytvořit vlastní internetové stránky s detailními informacemi o svých produktech – Produktinfo. Společnosti, které ve WLW prezentují své výrobky a služby, mají nyní větší šanci na úspěšné oslovení svých potenciálních zákazníků.

Aplikace umožňuje vygenerovat jednoduché internetové stránky s jednotnou strukturou a designem, do nichž je možné zahrnout podrobný popis výrobků a služeb i jejich vyobrazení. Lze do nich začlenit také tabulku s vlastnostmi produktů. Takto vytvořenou stránku je možné následně využít jako objednávkový formulář na internetu. Zájemci využívající systém WLW tak mají lepší možnosti získat přesné informace o vlastnostech výrobků a ty si také ihned objednat.

Stránky Produktinfo je možné vytvářet i v cizích jazycích (ve WLW lze pracovat v jedenácti světových jazycích), a proto nabízející firma může oslovit i zahraniční uživatele WLW. Vytvořené stránky jsou pak umístěny na serveru WLW a propojeny s prezentací příslušné firmy.

Uživatelé WLW – manažeři a zaměstnanci firem ze sféry B2B – vyhledávají konkrétní výrobek nebo službu (systém zaznamenává přes milion návštěvníků z celého světa měsíčně) a nalezené výrobce a dodavatele kontaktují přímo po internetu prostřednictvím služby WLW-Market nebo prostřednictvím stránek Produktinfo. Předností zmíněného systému je, že veškeré operace zde mohou provádět všichni uživatelé internetu bez omezení zdarma.

O WLW

Wer liefert was? spol. s r. o. je dceřiná společnost Wer liefert was? GmbH, Hamburk, která je od prosince 2000 součástí skupiny ENIRO AB, což je největší skandinávský poskytovatel informačních služeb. Ve WLW (www.wlw.cz, www.wlw.sk) se prezentuje již více než 410 000 společností z patnácti evropských států v jedenácti světových jazycích – je největší a nejstarší platformou obchodních informací v Evropě. Společnost Wer liefert was? byla založena v roce 1948 jako vydavatelství, první víceoborový adresář byl však publikován již o šestnáct let dříve při příležitosti pořádání veletrhu v Lipsku.

Další informace zájemci získají na:
tel.: +420 296 330 270
fax: +420 296 330 201
e-mail: marketing@wlw.cz
http://www.wlw.cz