časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Jaký byl veletrh Aluminium 2006

|

číslo 11/2006

Jaký byl veletrh Aluminium 2006

Ve dnech od 20. do 22. září se opět po dvou letech konal veletrh Aluminium. Světoví odborníci na hliník se sešli na letošním šestém ročníku v německém Essenu. Vystavovatelé zde představili jak procesy zpracování výchozích surovin, tak i výrobu polotovarů, prefabrikátů a finálních výrobků a návštěvníci se mohli seznámit se současnými technologiemi povrchových úprav a recyklací.

Obr. 1.

Co se týče návštěvnosti, lámal veletrh Aluminium rekordy. Letos se na něj přišlo podívat celkem 15 270 odborných návštěvníků z více než osmdesáti zemí, tedy o celých 15 % víc než v roce 2004. Oproti minulému ročníku vzrostl také počet vystavovatelů z 613 na 685 a pronajatá plocha o celých 16 % na 23 900 m2.

První den veletrhu byly předány také prestižní ceny European Aluminium Award. Z padesáti nominovaných zvolila odborná porota jednoho vítěze pro každý ze šesti oborů. Oceňovány byly: design, inovace, životní prostředí a akce podporující životní prostředí, v kategorii Industrial Innovations Award to byla doprava a automobilový průmysl, konstrukce a stavebnictví, strojírenství a elektronika.

Letošní veletrh Aluminium měl u odborné veřejnosti úspěch, což dokládá rostoucí počet vystavovatelů i návštěvníků, a potvrdil i vzrůstající zájem o hliník jako obor.

Německý Svaz pro průmysl hliníku ve svém oboru očekává silnější rozvoj. Impulsy k takovému vývoji jsou zřejmé zejména ve zvyšující se poptávce na vnitřním i zahraničním trhu.

Více informací na: www.aluminium-messe.com