časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Investice firmy Moeller v Suchdole nad Lužnicí

|

číslo 1/2005

Investice firmy Moeller v Suchdole nad Lužnicí

Výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí s 1 100 zaměstnanci a vyspělou výrobní technologií se řadí mezi nejvýznamnější závody koncernu Moeller, který působí ve více než devadesáti zemích světa. Vyrábějí se zde domovní jističe, spínací přístroje, domovní rozvodnice a rozváděče pro český i světový trh. Závod je umístěn v areálu o ploše 50 000 m2 a jeho výrobní haly zaujímají plochu 14 000 m2. Společnost Moeller patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele jihočeského regionu a představuje zde důležitý zdroj stability a rozvoje.

Obr. 1.

Obr. 1. Pavel Mráček a Johann Hörmannseder (zleva) při prohlídce areálu výrobního závodu

Významné desetileté jubileum oslavila společnost mimo jiné i dnem otevřených dveří v suchdolském závodě, kterého se zúčastnilo na tisíc zájemců. Podle slov Ing. Vladislava Náhlíka, jednatele společnosti Moeller Elektrotechnika, by společnost i v budoucnosti chtěla využívat místní potenciál a zdejší výrobu dále technologicky rozvíjet.

Doposud zde firma proinvestovala 650 milionů korun. Závod byl postupně budován v letech 1994 až 2001 v areálu bývalých kasáren; bylo zde vytvořeno 1 100 pracovních budoucnosmíst. Zpočátku se závod zabýval submontáží jističů, avšak se stále rostoucí technologickou vyspělostí sem byla přesunována i jejich konečná montáž a posléze výroba dalších produktů. V současné době je závod v Suchdole mimo jiné i kompetenčním centrem pro výrobu rozváděčů. Tím se stal zejména díky dosahované kvalitě výroby, kvalifikované pracovní síle a vhodné geografické poloze uprostřed Evropy. Jeho poloha je kromě jiného příčinou skutečnosti, že největší podíl vyváženého zboží míří do zemí Evropské unie.

Další informace na www.moeller-cz.com

Kontakty:
Jiří Šesták
Moeller Elektrotechnika s. r. o
tel.: 267 990 450, 602 632 682
e-mail: j.sestak@moeller-cz.com