časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

INVENSYS Powerware a FUJITSU se spojují

|

číslo 10/2002

Napájecí zdroje napětí

INVENSYS Powerware a FUJITSU se spojují

Společnost Invensys Powerware, celosvětová špička v oblasti technologie záložních zdrojů elektrického napájení UPS, a společnost Fujitsu Services, jedna z předních evropských poskytovatelů spravovaných služeb pro infrastrukturu IT, uzavřely partnerství s cílem poskytovat ochranu elektrického napájení tak, aby byly splněny potřeby rostoucí poptávky po spolehlivém napájení v maloobchodním sektoru.

Obr. 1.

V prostředí maloobchodů se současně s jejich fyzickou expanzí stává stále kritičtějším prvkem zabezpečení napájení střídavým i stejnosměrným proudem. V maloobchodní síti se stále více používá množství výkonných elektrických zařízení, která přispívají k dodávce „špinavé“ a nespolehlivé elektrické energie. Klimatizace, chladicí boxy, vařiče a další zařízení vybavená elektromotory mohou produkovat škodlivé disturbance v elektrické síti, které negativně působí na citlivá elektronická zařízení, jako jsou servery nebo elektronické pokladny apod.

Společnost Fujitsu Services analyzovala a testovala zařízení pro ochranu elektrického napájení, jež jsou v současnosti na trhu, před tím, než vybrala a oficiálně odsouhlasila řešení (nepřerušitelné zdroje napájení – UPS) od společnosti Invensys Powerware.

Vybrané záložní zdroje, typy PW 5115 a PW 3110, poskytují ochranu elektrického napájení pro široké spektrum aplikací, včetně obchodního terminálu TeamPOS2000 společnosti Fujitsu. Zmíněné systémy UPS jsou vybaveny všemi potřebnými možnostmi připojených kabelových rozvodů a také rozhraním pro softwarovou konektivitu, umožňujícími kompletní a snadné připojení k prodejním systémům.

Obr. 2.

Software UPS je kritický zejména z hlediska celkové spolehlivosti a provozu systému. Tím, že je trvale monitorována kvalita přicházejícího elektrického napájení, software automaticky určuje dobu provozu zbývající na akumulátory a umožňuje v případě potřeby ve správném pořadí ukončit činnost chráněných zařízení. UPS poskytují další ochranu, přičemž úkolem je vyloučit negativní vlivy krátkých poruch, které by jinak přinutily uživatele restartovat počítače a přerušit právě probíhající transakce.

Invensys Powerware po mnoho let zásobovala podnikovou jednotku společnosti Fujitsu Services High Performance Systems (dříve ICL HPS) většími zařízeními pro ochranu elektrického napájení. Spolupráce s jednotkou Fujitsu Retail se formovala s cílem reagovat na současný trend, kterým je rostoucí poptávka po spolehlivém elektrickém napájení.

Invensys Powerware
Invensys Powerware je přední celosvětový dodavatel výkonových zdrojů elektrického napájení. Nabízí široký rozsah výrobků a služeb, ve svém podnikovém programu má dodávky ucelených řad stejnosměrných a střídavých zdrojů napájení, software pro správu elektrického napájení a pro dálkové monitorování, dodává integrační služby „na klíč“, poskytuje i podporu u zákazníka; nabízí transparentní řešení. Produkty a služby společnosti Powerware jsou využívány na úrovni sítí LAN a WAN, v řešeních pro přenos dat a hlasu přes IP, v připojených jednotkách, komunikačních sítích po pevných nebo rádiových linkách a v průmyslové výrobě.