časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. Vladimír Schnurpfeil – vedoucí prodeje Murrelektronik CZ spol. s r. o.

|

V jakém znamení jste narozen. Myslíte, že nějakým způsobem ovlivnilo váš život?
Jsem narozen ve znamení býka. Je-li všeobecně psáno, že lidé narození v tomto znamení jsou vytrvalí, klidní a trpěliví a rádi si užívají svého pohodlí, tak to pasuje i na mou osobu. A jestli mně tohle ovlivnilo život? Určitě ano, a to jak v dobrém, tak i ve zlém.
 
Je vedle elektrotechniky ještě nějaký jiný obor nebo oblast zájmu, ke kterým máte bližší vztah?
Nejbližší vztah mám ke své rodině, ačkoliv to podle slov mé ženy prý není vždy možné poznat na první pohled. Mám vřelý vztah k práci s lidmi, přestože je to leckdy práce nelehká. Ale na druhé straně velmi inspirující.
 
Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete?
Upřímně musím říct, že v současné době nemám rozečtenou žádnou knihu. Najde-li se ale chvilka na knížku, rád si sednu ke špionážnímu nebo historickému románu. Rád doporučím knihy Fredericka Forsytha Žoldáci, Boží pěst a Den pro Šakala. Nevyhnula se mi coby otci desetiletého syna ani poterrománie a z dob studií hltání dílů Pána prstenů. Bohužel v dnešní uspěchané době lze na knihu najít jen velmi málo času.
 
Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Při základní škole jsem pět let hrál na klarinet. Občas si říkám, zdali bych to ještě zvládl. Mým snem a přáním bylo zahrát si na saxofon, ale zůstalo jen u přání a snů.
 
Ke kterému sportu máte nejbližší vztah?
V zimě je to sjezdové lyžování. V létě mám blízko k vodě a kolu. Vyzkoušel jsem potápění a musím říci, že mě nadchlo. Je to úplně jiný svět – svět ticha a souhry, ve kterém jsme jen na krátkou návštěvu.
 
Které lidské vlastnosti nejvíce oceňujete?
Upřímnost a poctivost – tato dvě slova jsou pro mě nejdůležitější. V lidských vztazích jak osobních, tak pracovních často chybějící. Nerad chodím kolem horké kaše. Je pravda, že se to občas nevyplatí, ale podstatně častěji to posunulo jednání pozitivním směrem.
 
Je nějaké motto, které pro vás má zvláštní význam?
Už nevím, kde jsem ho slyšel a kdo ho vyslovil, ale je v něm velký kus pravdy: Když kritizuješ nebo trestáš, neukazuj na dotyčného prstem, protože dalšími třemi ukazuješ sám na sebe.
(jk)