časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. Richard Jindra – general manager firmy HENSEL, s. r. o.

|

Přisuzoval jste někdy význam znamení, ve kterém jste narozen?
Jsem narozen ve znamení Vodnáře, velký význam tomu však nepřisuzuji. S úsměvem si občas pročtu nějaký horoskop, obvykle již prošlý, a snažím se najít, zda se něco odehrálo podle něj.
 
Je vedle obchodní činnosti v elektrotechnice nějaký jiný obor, nebo spíše koníček, kterému se věnujete?
Ano, z mnoha mých koníčků upřednostňuji numizmatiku, vyžaduje pečlivost, systematičnost i organizační schopnosti. Rád fotografuji – stále mne oslovuje černobílá fotografie! Myslím, že současný digitální systém fotografií ubíjí kreativitu a snahu vyhledávání zajímavých záběrů.
 
Kdo vás profesně nejvíce ovlivnil?
Ihned po ukončení studií na ČVUT jsem začal pracovat „ve fabrice“ – to stále považuji za školu života a jsem rád, že tomu tak bylo.
 
Jakou hudbu máte rád?
Možná je to neobvyklé, ale poslouchám, zejména v autě, dvě kategorie – vážnou hudbu a klasický rock. Rád si poslechnu dobrou, rytmickou hudbu, zejména když je to česká hudba, s dobrým textem.
 
Co právě čtete? Jakou literaturu máte rád?
Netrpím nedostatkem času na čtení a průběžně mám rozečteny tři až čtyři knihy. Čtu vše, co mě zajímá - literatura faktu, záhady a tajemno a mnohdy i „science fiction“.
 
Co sport, fandíte zvlášť některému?
Jsem bývalý aktivní hráč hokeje a přibližně 1krát v měsíci chodím hrát s mými vrstevníky. Kondice se ztrácí, ale kombinační schopnosti zůstávají. Oblíbený volejbal a stolní tenis hraji jen příležitostně.
 
Čeho si nejvíc vážíte u svých spolupracovníků?
Nejvíce oceňuji vztah svých spolupracovníků k firmě, tedy jak je nyní módní říkat „loajalitu“.
 
Váš největší profesionální úspěch?
Pracoval jsem v různých profesních oblastech a vždy jsem dokázal rozpoznat problémy a nalézat jejich řešení. Svůj nedávný dvouletý pobyt mimo ČR, v cizím prostředí, v odlišné mentalitě i kultuře, a schopnost bez jakékoliv pomoci znovu založit firmu a připravit její funkci – to momentálně považuji za úspěch nejčerstvější.
(jk)