časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. M. Wdowyczyn, MBA – ředitel, LAPP KABEL s. r. o.

|

V první řadě Vám jménem naší redakce a vydavatelství FCC Public přejeme na pozici ředitele LAPP KABEL v ČR mnoho úspěchů v další práci. Přibližte, prosím, našim čtenářům, alespoň rámcově svou koncepci na této nové pozici, cíle, jichž chcete dosáhnout.
Jsme dlouhodobě úspěšnou společností, které se daří dynamicky a efektivně zvyšovat tržní podíl. Mojí ambicí je navázat na tento trend a zajistit další organický a kvalifikovaný růst firmy postavený na tradičních pilířích LAPP GROUP, tj. rodinných hodnotách, inovacích, orientaci na výsledek a na zákazníka.
 
Co považujete za svůj největší profesionální úspěch?
Obecně lze za toto považovat fakt, že se mi vždy dařilo vybudovat tým, který byl úspěšný. A mám-li být konkrétní, pak mezi největší úspěchy patří například zvýšení prodeje LAPP KABEL mezi roky 2004 až 2008 na téměř dvaapůlnásobek, či příprava restrukturalizačního projektu ŠKODA PRAHA v roce 2003.
 
Jakou hudbu posloucháte?
Hudbu, s výjimkou dechovky, mám rád, přičemž žánr si vybírám podle nálady. Část mé generace, do které patřím, vyrůstala spolu s rockovými projekty Radima Hladíka, či Vladimíra Mišíka. V mládí jsem hrával na klavír, avšak dnes bych se za klávesy již neodvážil ani zasednout.
 
Co právě čtete? Jakou literaturu preferujete?
Momentálně si pročítám dvě publikace, a to Picassa od Ingo Walthera a Dalího od Gilles Néreta. Obě jsem dostal jako dárek od svých kolegů. Jinak mi učarovaly klasické sci-fi romány, jako např. Den trifidů od Johna Wyndhama. Nepohrdnu však ani literaturou, zabývající se vzdálenou historií civilizace. Nakonec, ženská linie mých nejstarších genetických předků sahá až do období před 45 tisíci lety kamsi do oblasti Blízkého východu, takže proč ne?
 
Co sport, fandíte zvlášť některému z nich?
Jsem fandou individuálních sportů, v nichž se jejich aktéři nemohou schovávat za druhé a jejichž úspěchy jsou výsledkem osobní vůle a schopností. Kdysi jsem závodil na minikárách a motokárách. V první disciplíně jsem se stal mistrem republiky a v té druhé jsem byl po řadu let součástí špičky na národní úrovni. Jinými slovy, motoristický sport je mým favoritem.
 
Jaké bylo Vaše dosavadní nejtěžší rozhodnutí?
Nepovažuji žádné rozhodnutí za těžké, pokud zásadně negativně neovlivňuje životy ostatních. A taková jsem naštěstí činit nemusel. Rozhodování považuji za přirozenou součást života, a pokud se nacházím v delším období bez nutnosti něco řešit, cítím se docela nesvůj.
 
Co považujete za svou silnou stránku?
Schopnost vnímat a chápat věci v širších souvislostech a činit správná rozhodnutí i za poměrně vysoké míry nejistoty.
(jk)