časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. Jiří Sluka – inspektor ITI, přednášející, autor článků v Elektro

|

Přisuzoval jste někdy význam znamení, ve kterém jste narozen?
Nepřikládám znamení velký význam. Jsem narozen ve znamení Vah a musím přiznat, že jako „Váha“ se rozhodně necítím. Myslím, že ani mé okolí by mě k tomuto znamení nepřiřazovalo.
 
Umíte dobře anglicky...
Znalost angličtiny je dnes nutnost, a proto jsem se ji ve třiceti letech naučil. Nemluvím sice denně, ale jakmile se během několika minut dostanu do dané problematiky, i zapomenutá slovíčka se najednou někde objeví a konverzace z mé strany až tak moc nevázne.
 
Je vedle elektrotechniky nějaký jiný obor, kterému se věnujete?
Odmalička byl pro mě velkým hobby sport. Velmi aktivně jsem se věnoval judu, později pak i bojovému umění musadu. A jinak fandím našemu chomutovskému hokeji, kterému přeju, aby se po letech konečně dostal do nejvyšší soutěže.
 
Kdo vás profesně nejvíce ovlivnil?
Určitě to byl pan inženýr Honys svými články a lidským přístupem při přednášení, dále pak pan Josef Micka, který je stále aktivním inspektorem vojenského technického dozoru a v neposlední řadě můj již zesnulý kolega Oldřich Zubatý, který mi svým skvělým odborným a lidským přístupem pomáhal před pěti lety při nástupu k ITI.
 
Jakou hudbu máte rád?
Snad od svých 10 let poslouchám hardrock a heavymetal. Proto občas rád jedu na nějaký megakoncert slavných zahraničních kapel a v letních obdobích rád navštívím některý rockfest.
 
Co právě čtete? Jakou literaturu máte rád?
Pokud mi chvilka času vybude, volím spíše literaturu s kriminální či detektivní tematikou. Mým oblíbeným autorem je americký spisovatel Jeffery Deaver.
 
Řídíte se nějakým životním krédem?
Být zodpovědný a upřímný. Řekněme: Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek.
 
Co bylo Vaše dosavadní nejtěžší rozhodnutí?
Před pěti lety odejít z vlastní vůle z resortu MO a zásadním způsobem změnit svůj život.
 
Co považujete za svůj největší profesionální úspěch?
Jestliže mi po úspěšné přednášce nebo článku někdo zavolá a sdělí mi, že jsem pomohl při řešení problémů nebo zkvalitnil jeho práci.
(jk)