časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. Jiří Kubeš – marketing manažer, ABB s. r. o., org. jedn. Elektro-Praga

|

Přisuzujete nějaký význam znamení, ve kterém jste narozen?
Nevím jestli mají znamení obecně vliv na charakteristické vlastnosti lidí. Ale mě popisuje znamení plavé kočky velice přesně a jsem velmi rád, že rodiče tak dobře plánovali. Nebo neplánovali?
 
Je vedle vaší důležité manažerské funkce nějaký jiný obor, kterému se úžeji věnujete?
Už téměř 20 let se aktivně věnuji vysokým horám a v nich činnosti zvané alpinismus. Pohled z výšky na moře sněhových a skalnatých vrcholů mě stále dokáže velmi pozitivně nabíjet. Navíc každý slezený vrchol mně potvrzuje, že snad ještě patřím do kategorie „mladé železo“.
 
Máte nějakou konkrétní profesionální zásadu? Jakou?
Zejména u důležitých projektů se mně osvědčila stará dobrá česká zásada „Důvěřuj, ale prověřuj“. Často se tím předejde nemilým překvapením.
 
Čeho si nejvíc vážíte u svých spolupracovníků?
Obecně je klíčový týmový duch a dobrá pohodová atmosféra. A pak jednoznačně nejvíce schopnosti samostatné práce směřující ke správnému plnění definovaných cílů, což nebývá vždy samozřejmostí. A naopak musím říci, že extrémní varianta, tj. samostatná „neřízená střela“, ve mně vyvolává alergickou reakci.
 
Co právě čtete. Jakou literaturu máte rád?
Teď zrovna nic, což mě mrzí, protože jinak čtu velmi rád. Bohužel nějak nezbývá čas. Takže pravé čtenářské orgie nastávají, pokud mne rodina dostane na dovolenou k moři. Většinou preferuji akční romány, detektivky a sci-fi.
 
Co považujete za svůj největší profesionální úspěch?
Úspěchů je hodně a snad více než proher. Těžko říct, který je největší. V poslední době si asi nejvíce vážím projektu ABB – nového designu Neo®. Realizovat jej od nápadu až k uvedení na trh nebylo jednoduché a mám radost z dosavadních pozitivních reakcí zákazníků.
 
Se kterou historickou či současnou osobností byste chtěl jít například na oběd?
Takovou osobností je určitě modelka a Miss ČR Helena Houdová. A to navzdory tomu, že blondýnky nejsou můj typ. Opravdu pěkná ženská a navíc plzeňačka jako já.
(jk)