časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ILLKO Blansko na veletrhu Electronica 2006

|

ILLKO Blansko na veletrhu Electronica 2006

Každé dva roky se v Mnichově pořádá jedna z největších světových elektrotechnických výstav – veletrh Electronica. Ten loňský se konal v polovině listopadu a navštívilo ho 78 000 návštěvníků z celého světa. O jeho významu svědčí i to, že šedesát procent vystavujících firem pocházelo ze zemí mimo pořádající Německo.

Posledního ročníku se poprvé v roli vystavovatele zúčastnila firma ILLKO, s. r. o., z Blanska. Hlavní činností společnosti je vývoj, výroba a prodej měřicích přístrojů pro elektrorevize. V tomto oboru začíná být poměrně malý český trh pro výrobce a distributory této techniky poněkud těsný. Proto se společnost ILLKO rozhodla poohlédnout se po nových odbytištích v zahraničí a veletrh Electronica 2006 byl díky svému odbornému zaměření ideální příležitostí.

Obr. 1.

Cílem projektu bylo nejen navázat kontakty s obchodními zástupci ze zahraničí, ale i získat zkušenosti s prezentací společnosti na zahraničních výstavách a s financováním projektů z fondů ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a EU. Pro spolufinancování účasti na veletrhu byla získána podpora z programu Marketing MPO.

Hlavním trumfem v nabídce společnosti ILLKO na veletrhu byly přístroje REVEX, určené k revizím elektrických spotřebičů, z nichž především chystaná novinka, přístroj REVEXprofi, dosahuje vynikajících parametrů. Zájem byl ovšem i o přístroj REVEX 2051, který získal v roce 2002 na veletrhu Amper v Praze ocenění Zlatý Amper. Tento přístroj je v současné době nejvýznamnějším exportním artiklem společnosti ILLKO, neboť jej pro servisní zastoupení nakupuje jeden z nejvýznamnějších světových výrobců zdravotnické techniky – německá firma Fresenius Medical Care GmbH.

Veletržní stánek společnosti ILLKO navštívilo během pěti dnů trvání výstavy několik desítek zástupců firem z různých, především evropských zemí, ale objevil se i zájemce z USA, neboť jeden z přístrojů – REVEXplus – existuje i v modifikaci pro jiho- a středoamerické elektrické sítě.

Na hodnocení úspěšnosti účasti na veletrhu je prozatím ještě brzy. Zda nabídka společnosti ILLKO oslovila ty pravé zákazníky, ukáže teprve čas. Avšak vzhledem k tomu, že byly již v prosinci navázány první obchodní kontakty s některými zájemci z veletrhu, zdá se, že hlavních cílů, se kterými se společnost ILLKO na veletrh do Mnichova vydala, bude dosaženo.

(zpracováno podle podkladů společnosti ILLKO, s. r. o.)