časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

iiSEL – Internetový informační systém pro elektrotechniky přístupný též na CD-ROM

|

Elektro 1/2000

iiSEL – Internetový informační systém pro elektrotechniky
přístupný též na CD-ROM

Již několikrát jsme čtenáře na stránkách tohoto časopisu informovali o internetovém informačním systému pro elektrotechniky – iiSEL, který provozuje vydavatelství IN-EL na svých internetových stránkách na adrese http://www.in-el.cz. Snad i díky tomu se tento systém dostal do povědomí elektrotechniků. Ti se nyní na jeho dalším rozvoji podílejí zejména svými aktuálními dotazy a příspěvky především v rámci pořádaných konferencí a diskusního fóra. O systém projevují zájem i ti, kteří přístup k internetu nemají nebo se k němu dostávají obtížněji. Ani pro tyto zájemce nebudou již informace, které se na iiSEL nacházejí, odepřeny. Podmínkou však je počítač alespoň s minimálními parametry: procesor 486 DX, 16 MB RAM, monitor VGA, mechanika CD-ROM, v jehož programovém vybavení je alespoň Windows 3.11. Pro ty je již na leden roku 2000 na CD-ROM připravena nejnovější verze iiSEL i s přednáškami ze všech dosud uspořádaných konferencí (ochrana před dotykem, proudové chrániče, přepěťové ochrany) a s otázkami, odpověďmi i názory v diskusním fóru.

Předpokládáme, že uvedený CD-ROM se uplatní i u těch, kteří snadný přístup nepostrádají. Řekněme si však, že „brouzdání“ v iiSEL zabere mnoho času, za který je třeba platit – nikoliv vydavatelství IN-EL, ale zprostředkovateli internetového spojení. Budete--li CD-ROM s iiSEL vlastnit, můžete se na internetu zaměřit pouze na novinky a tím ušetřit za telefonní spojení.

A nyní k tomu, kolik za iiSEL na CD-ROM zaplatíte. Cena prvního vydání bude 488 Kč (z toho 22 % DPH, což je 88 Kč). Při dostatečném zájmu předpokládáme, že budeme pravidelně vydávat aktualizované verze. Ty budou pro odběratele předchozího vydání již se značnou slevou.

A ještě jedna důležitá informace: Firma IN-EL doposud financovala provoz svých webových stránek spolu s tvorbou a aktualizací iiSEL z vlastních prostředků. Protože se celý informační systém velmi rozšířil a jeho aktualizace je stále náročnější, nemůže již v této praxi pokračovat. Proto firma připravuje úpravu spočívající v tom, že určitá část jejího informačního systému bude přístupná pouze za poplatek. Tato úprava se samozřejmě nebude týkat stránek, které jsou již hrazeny jiným způsobem (inzerce, informace o výrobcích, informace o akcích pro elektrotechniky) a nebude se týkat ani těch stránek, které si do značné míry vytvářejí uživatelé systému sami, jako např. těch konferencí, které bude za své prostředky pořádat jiná organizace. Rovněž zůstanou přístupné informace o důležitých adresách, novinky a mapy jednotlivých kapitol informačního systému.

Uvedená úprava napomůže dalšímu rozvoji a zkvalitňování celého systému. Věříme, že se setká s pochopením jeho uživatelů, a ti svým přístupem celý systém podpoří. Podrobnosti o chystaných úpravách budou včas zveřejněny přímo na internetových stránkách firmy IN-EL (http://www.in-el.cz).