časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Hygienicky čisté čistící utěrky MEWA v systému opakovaného použití

MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Ekonomiku nelze zcela zastavit ani v době koronavirové epidemie, takže mnoho průmyslových firem a dílen pokračuje dále ve výrobě nebo poskytování služeb. Také stroje se musí i nadále čistit, aby se zachovala funkčnost. Německá firma MEWA nabízí více než 100 let systém čisticích utěrek v kompletním servisu. Utěrky MEWA se dodávají v uzavřených bezpečnostních kontejnerech SaCon až ke dveřím továrny. A to i v dobách koronavirové epidemie. Firma kontejnery odveze, utěrky ve svých závodech důkladně vypere a potom je dodá čisté zpět svým zákazníkům. „V našich pracích linkách se utěrky perou při teplotě 90 °C po dobu nejméně 15 minut, čímž se zničí všechny bakterie a mikroorganismy. To umožňuje manipulovat s našimi utěrkami bez obav přímo z kontejnerů SaCon,“ říká Antonín Krejčí, jednatel firmy MEWA Textil-Service, s. r. o.

Na rozdíl od jednorázových systémů je toto řešení trvale udržitelné – textilní utěrky se vyrábějí v Německu a po vyprání je lze mnohokrát použít. Výpadek v dodávkách utěrek je vyloučen. Vedoucí pracovníci se mohou jako zákazníci MEWA věnovat jiným úkolům: čisticí utěrky jsou vždy včas a v požadovaném množství tam, kde jsou potřeba. Náklady na službu jsou stanoveny dopředu a její využití je pro firmu současně efektivní, protože zaměstnanci mohou úklid a čištění provádět důkladně.


MEWA Textil-Service, s. r. o., K Bílému vrchu 2946/2, Horní Počernice, 193 00 Praha 9, Tel.: +420 296 335 821, www.mewa.cz