časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

HC Moeller Pardubice

|

číslo 1/2004

trh, obchod, podnikání

HC Moeller Pardubice

Ondřej Šebek, HC Moeller Pardubice,
Luboš Brčák, Moeller Elktrotechnika s. r. o.

Společnost Moeller Elektrotechnika s. r. o. je již několik let partnerem pardubického hokejového klubu. Ke vstupu do reklamních aktivit v souvislosti s extraligovým hokejem ji vedla dlouhodobá špičková sportovní výkonnost mužstva a velký divácký zájem o hokej v Pardubicích i nadstandardní zázemí Duhové arény, které je garancí důstojného a atraktivního prostředí pro obchodní aktivity společnosti Moeller.

Pardubický hokejový klub podepsal smlouvu se svým novým generálním partnerem – společností Moeller Elektrotechnika s. r. o. Současně s podpisem dohody se změnil i název klubu na HC Moeller Pardubice. Pro klub je uvedený dlouhodobý kontrakt významným krokem k zajištění finanční stability. Dává záruky jeho postavení mezi nejsilnějšími hokejovými kluby nejen u nás, ale i v Evropě. Vedení klubu má jasný a předem oznamovaný cíl – zisk titulu. Vstup významného a silného generálního partnera je pro klub strategickým počinem, který posílí jeho dlouhodobé perspektivy ve sportovní, obchodní i společenské sféře.

Aktivity společnosti Moeller

Moeller Elektrotechnika s. r. o. je významným dodavatelem přístrojů pro domovní elektroinstalaci, průmyslovou automatizaci a zařízení pro energetiku. Je součástí mezinárodního koncernu Moeller. Na českém trhu působí již od roku 1993. Během uplynulých deseti let postavila nový výrobní závod v jihočeském Suchdole nad Lužnicí. Odtud jsou výrobky distribuovány do celého světa. Dále vybudovala dvě obchodní kanceláře s moderními skladovacími prostory – v Praze, kde je i sídlo firmy, a v Ústí nad Orlicí. Z těchto vlastních obchodních kanceláří zase řídí své aktivity. Zahájení exportu do zemí východní Evropy v roce 1995 bylo významným okamžikem v jejím rozvoji – o několik let později začala řídit veškerou činnost koncernu ve střední a východní Evropě.

Společnost Moeller vyrábí a dodává pro domovní elektroinstalace kromě klasických domovních rozváděčů a přístrojů také prvky inteligentní domovní instalace. V domě, který je vybavený touto instalací, je možné jednotlivé funkce (např. topení) ovládat na dálku s využitím mobilního telefonu.

Firma Moeller rovněž zajišťuje dodávky automatizačních prostředků pro průmyslové stroje a zařízení a dále rozvodů elektrické energie do průmyslových závodů. Podílí se na projektech rozšiřování či nové výstavby významných výrobních závodů (např. Škoda Auto, Philips Hranice na Moravě), velkých administrativních komplexů (např. River City v Praze) nebo moderních víceúčelových hal (Sazka Arena).

V nabídce firmy jsou i zařízení a přístroje pro energetiku, jako jsou rozváděče vysokého napětí. Řadí se tak mezi dodavatele energetických distribučních společností.

V loňském obchodním roce dosáhla obratu přes 3,1 miliardy korun. To ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje nárůst o téměř 37 %.