časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Hannover Messe 2009 – nejvýznamnější světová událost technologií

|

Největší průmyslový veletrh na světě Hannover Messe 2009, který se uskuteční 20. až 24. dubna, představí třináct předních mezinárodních veletrhů pod jednou střechou.
 
Hlavními tématy a těžišti různých odvětví budou automatizace, energie, mobilita, subdodávky, technologie budoucnosti a technický dorost. Zastřešujícím tématem celého veletrhu je energetická účinnost v průmyslových procesech. Z nepřeberného množství akcí k tomuto tématu zmiňme např. mimořádnou přehlídku Condition Monitoring Systems (systémy na monitorování stavu zařízení), kde představí inovativní řešení kontroly strojů a zařízení přes dvacet firem.
 
Novinkou Hannover Messe je veletrh Wind, mezinárodní veletrh zařízení, součástí a služeb pro větrné elektrárny, na kterém představí své produkty a postupy všechna významná průmyslová odvětví.
 
Pro žáky a studenty jsou v rámci iniciativy TectoYou připraveny tematické prohlídky výstaviště spolu se setkáním s odborníky ze všech oblastí techniky. Cílem této iniciativy je nadchnout mladé lidi pro technické vzdělání.
 
Za zmínku stojí jistě také RoboCup German Open, soutěž robotů, která se na veletrhu Hannover Messe uskuteční již potřetí jako součást nové výstavní oblasti Mobilní roboty a autonomní systémy. To, jak roboty dobře zvládají katastrofické scénáře nebo úkoly v domácnosti, stojí opravdu za podívanou.
 
Do popředí se stále více dostává také téma mobility. Na veletrhu Motion, Drive & Automation (nejmodernější technika pohonu a fluidní technika) představí výrobci vozidel a subdodavatelé ve zvláštní akci pod titulem „E-Motive“ elektrické pohony. Řada prezentací na téma energeticky účinné mobility, jako např. prezentace vodíkových a palivových článků, mobilních robotů a autonomních systémů, se uskuteční i na veletrzích Energy (progresivní technologie výroby energie) a Factory Automation (inovace ve strojírenství a robotice).
 
O atraktivitě veletrhu v celé jeho pestrosti svědčí velký počet přihlášených vystavovatelů. Účast si zajistilo více než šest tisíc firem. Pro české firmy je komplex třinácti na sebe navazujících veletržních akcí významnou příležitostí nabídnout služby světové elitě, ale také získat detailní informace o aktuálním dění v jednotlivých oborech a porovnat nové možnosti se světovou konkurencí. Letos se tohoto veletrhu zúčastní několik desítek českých firem, dále Asociace inovačního podnikání AIP a česká agentura na podporu mezinárodního obchodu MPO – CzechTrade.
 
Partnerskou zemí veletrhu je Korejská republika, jedna z patnácti nejsilnějších ekonomik světa. Korea obohatí nabídku veletrhu Hannover Messe špičkovými technologickými produkty, které její vystavovatelé představí na všech třinácti odborných veletrzích.
 
Další zajímavé informace o dění na výstavišti lze najít na internetových stránkách http://www.hannovermesse.de/
(ps)