časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Hager Truck Tour

|

číslo 12/2005

Hager Truck Tour

(Praha, 25. října, jk) Propagační akci s obchodním názvem Hager Truck Tour pro své zákazníky a obchodní partnery připravila společnost Hager. Akce se konala v rámci oslav padesáti let od jejího založení a deseti let působení dceřiné společnosti Hager Electro s. r. o. v České republice. V průběhu této akce mohli návštěvníci speciálně upraveného vozu (obr. 1, obr. 2) ve vybraných městech ČR zhlédnout více než 1 000 výrobků z nabídky firem Hager, Polo a Tehalit, které jsou nyní ve skupině Hager sdruženy.

Akce Hager Truck Tour byla slavnostně zahájena 25. října 2005 přímo v sídle firmy Hager Electro s. r. o. v Praze-Hloubětíně. Během ní firma vedle svých již známých výrobků z oblasti domovní a průmyslové elektroinstalační techniky předvedla i nové systémy pro rozvod a ukládání elektrických vedení v kancelářích.

Obr. 1.

Obr. 1. Nákladní předváděcí vůz – truck Hager Electro

Technickou i funkční dokonalostí zaujal především nově zaváděný tzv. inteligentní systém pro řízení budov tebis TX. S jeho pomocí lze vybudovat elektrickou instalaci splňující nejvyšší požadavky na pohodlí obsluhy i na automatické řízení jednotlivých elektrických obvodů.

Řízení provozu budov – tebis TX

Tebis TX je jednoduchý systém pro řízení budov s novým způsobem komunikace po sběrnici podle standardu KNX. Stisknutím jediného tlačítka se podle programu automaticky zajistí optimální prostředí nejen v objektech občanské bytové výstavby, ale i v různých provozovnách a kancelářských objektech. Prostřednictvím systému tebis TX lze flexibilně a pohodlně řídit např. režim osvětlení, nastavení a zobrazení údajů či návěstí, regulaci pohonů žaluzií a rolet, vytápění jednotlivých místností v objektu nebo okolí, zabezpečení, ostrahu a poplachová hlášení nebo vzdálený přístup apod. Systém tebis TX se také postará o hospodárné nakládání s energiemi.

Obr. 2.

Obr. 2. Mobilní přístavba nákladního vozu umožňuje prezentovat širokou škálu výrobků Hager

Klasické běžné ovládací spínače s ovládáním 230 V jsou v systému tebis TX nahrazeny sběrnicí, tvořenou splétaným dvoužilovým kabelem, který umožňuje jednotlivým ovladačům přiřadit libovolné výstupy a funkce, koordinovat je a automatizovat.

Základní vlastností systému tebis TX je možnost bezdrátové komunikace s programovacím přístrojem. K programování je určen přístroj TX100, který rádiovým signálem a pomocí převodníku RF/TP TR130 B (868,3 MHz) umožňuje přímé spojení s jednotlivými přístroji a jejich komunikaci.

Je tak zároveň umožněna správa zařízení (kontrola vzájemného propojení, nastavení funkcí, měření a zesílení rádiového signálu), kopírování a ukládání dat na paměťovou kartu SmartMedia (součást sady TX100, kapacita 16 MB) a dálkový přístup prostřednictvím telefonu a internetu.

Prezentace výrobků firmy Hager

Kromě prezentací jednotlivých skupin výrobků se v rámci zahajovací akce konaly i krátké technické semináře, jejichž účastníci obdrželi technické informace a podklady. V předváděcích prostorách byly instalovány panely s produkty skupin firmy Hager Electro (obr. 3, obr. 4).

Obr. 3, obr. 4. Prezentační panely s produkty Hager Electro v sídle firmy
Obr. 5. Technický ředitel Hager Electro Ing. Jiří Hakl vysvětluje princip a použití systému tebis TX

Obr. 3. Obr. 4. Obr. 5.

Hager Truck Tour

Po slavnostním zahájení v Praze pokračovala akce Hager Truck Tour v první polovině listopadu v dalších městech ČR, aby elektrotechnická veřejnost mohla přímo ve vybraných regionech bezprostředně poznat partnera, který již 50 let nabízí komplexní technická řešení nejen koncovým uživatelům, ale i montážním firmám a projektantům elektrických zařízení.

Případné dotazy ohledně nabídky a sortimentu Hager Electro na:

tel.: 266 107 308
info@hager.cz
Hager Electro s. r. o.
Poděbradská 56/186
180 66 Praha 9 – Hloubětín
www.hagergroup.cz