časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

GiTy prohlubuje spolupráci s VUT Brno

|

číslo 11/2004

zprávy

GiTy prohlubuje spolupráci s VUT Brno

Ing. Aleš Padrta,
Product Director, GiTy, a. s.

Pro podporu vzdělávání studentů Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně zprovoznila společnost GiTy v průběhu roku 2004 dva širokopásmové satelitní terminály VSAT. Spoje budou využity v rámci praktické přípravy studentů v předmětu směrové a družicové spoje. GiTy poskytne během pěti následujících let provozní podporu, konzultace a zkušenosti s provozem moderní satelitní technologie založené na standardu DVB-S v praxi. VSAT je celosvětově nejrozšířenější satelitní komunikační technika s více než 700 000 instalovanými jednotkami. Příležitost využívat ke studiu nejnovější zařízení je pro studenty FEKT VUT v Brně velmi důležité – získávají tím možnost navázat už během studia vztah s praxí.

Strategií společnosti GiTy, a. s., v roce 2004 je rozvoj dvou základních směrů podnikání – systémové integrace a poskytování telekomunikačních služeb.

Co se týče systémové integrace, hlavními cíli společnosti jsou především udržení vysoké úrovně kvality a technologické inovace.

Telekomunikační služby GiTy jsou v současnosti zaměřeny obzvláště na satelitní komunikaci a s ní spojené výhody – firma nabízí pokrytí v 31 státech Evropy, severní Afriky a západní Asie. Širokopásmový systém VSAT je vhodný pro přenosy velkých objemů dat do lokalit vzdálených i tisíce kilometrů. GiTy se zaměřuje také na rozvoj telekomunikačních služeb a řešení. Prostřednictvím VSAT poskytuje široký okruh služeb – od ověřování platebních karet, přes zálohování pozemních spojů po širokopásmový internet a intranet v geograficky rozlehlých podnikových sítích.