časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Energie jako ekonomický faktor

|

SEW
 
Investiční náklady na elektrické pohony jsou ve srovnání s celkovou investicí do systému nebo technologie bezpochyby mizivé. Rozhodující vliv na odvozené náklady má však spotřeba energie u zvolené hnací technologie. Pokud porovnáte veškeré náklady vynaložené v průběhu cyklu životnosti systému, zjistíte, že energetické výdaje u systémů, které nebyly optimalizovány s ohledem na spotřebu energie, mohou představovat až 90 % odvozených nákladů. To potvrzuje, že optimalizací energetické účinnosti u každé jednotlivé komponenty a nakonfigurováním hnací technologie pro potřeby specifické aplikace se docílí výrazné ekonomické úspory.
 

Koncepce úspory energie

Zvyšující se náklady na energii a rostoucí vědomí důležitosti životního prostředí jsou hlavními důvody, proč se průmysl soustřeďuje stále více na energeticky účinnou hnací technologii. Odpovědí firmy Sew-Eurodrive na otázku, jakého energeticky úsporného potenciálu lze dosáhnout modernizací elektrárny nebo vložením nových investic, je komplexní koncepce úspory energie.
 
Energeticky úsporná řešení se také opírají o osvědčenou modulární koncepci firmy Sew-Eurodrive . Tato energeticky úsporná modulární koncepce šetří elektrickou energii a chrání zdroje i životní prostředí. K dosažení kladné energetické bilance postačí pouhá jedna hnací komponenta s náležitou energetickou účinností. Energeticky účinné hnací komponenty je však možné přetvořit na účinné spořiče energie pouze tehdy, přizpůsobíme-li je v dostupné kombinaci zákazníkově aplikaci. Tím se zajistí energeticky účinná aplikace. Do toho se zahrnuje i poradenství v otázkách energie, které vychází z komplexních zkušeností s veškerými komponentami hnací technologie a z přímého styku se zákazníky.
 

Modulární řešení úspory energie

Jak je možné po instalaci prokázat energeticky úsporný potenciál? Jakým způsobem lze zavést energeticky úsporná řešení hned od počátku? Odpověď firmy Sew-Eurodrive na tento problém se skrývá v modulárním řešení úspory energie. Jednotlivé hnací komponenty, z nichž každá se vyznačuje svou vlastní vysokou úrovní energetické účinnosti, se kombinují tak, aby společně tvořily dokonalé hnací řešení, které vyhovuje dané aplikaci a současně přispívá k nejlepší možné úspoře energie.
 

Poradenství v otázkách energie

Poradenství v otázkách energie je klíčovým prvkem naší komplexní koncepce úspory energie. Firma Sew-Eurodrive má za sebou dlouhou řadu aplikací, které zavedla v různých průmyslových odvětvích. Zde získané odborné zkušenosti mají rozhodující význam pro náš modulární systém. Tyto zkušenosti pomáhají vhodným způsobem kombinovat motor, hnací jednotku, technologii řízení a software tak, aby vyhovovaly dané aplikaci a úkolu. Naše rozsáhlé zkušenosti se všemi komponentami hnací technologie a naše zaměření na zákazníky a jejich požadavky na hnací technologii tvoří základnu pro optimální poradenství.
 
Další informace na: tel.: 255 709 601, http://www.sew-eurodrive.cz