časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

EMO Hannover – stroje a technologie také pro elektrotechniku

|

číslo 7/2005

EMO Hannover – stroje a technologie také pro elektrotechniku

Na výstavišti v Hannoveru se bude ve dnech 14. až 21. září konat jeden z největších světových veletrhů z oblasti průmyslu obráběcích strojů EMO Hannover 2005, který svým významem ovlivňuje vyspělost strojírenské techniky ve všech průmyslových oborech, včetně elektrotechniky a energetiky. Zúčastní se ho více než 2 000 vystavovatelů z 37 zemí.

Veletrh EMO (Exposition mondiale de la machine-outil, Světová výstava obráběcích strojů) vznikl v roce 1975 z podnětu evropské organizace CECIMO (Comité européen de coopération des industries de la machine-outil, Evropský výbor pro spolupráci průmyslu obráběcích strojů).

Obr. 1.

Zajímavý design exponátu přitahuje pozornost návštěvníků

Na veletrhu EMO Hannover 2005 bude představeno celé spektrum inovační výrobní techniky: nejnovější obráběcí a tvářecí stroje, přesné nástroje, výroba nástrojů a forem, automatizace spojité a nespojité výroby, software, povrchové úpravy, měřicí a zkušební technika, zajišťování kvality, příslušenství a služby. Těžištěm expozice budou obráběcí centra, frézky, brusky, přesné nástroje, upínací zařízení a speciální obráběcí stroje.

Veletrhu EMO Hannover 2005 se za podpory MPO ČR v rámci oficiální účasti ČR zúčastní také 22 českých firem na celkové užitné výstavní ploše asi 2 000 m2.

Sponzorem veletrhu EMO Hannover 2005 je CECIMO a pořadatelem VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, Sdružení německých výrobců obráběcích strojů).

Zájem odborníků, především z rozvinutých průmyslových zemí, je zaměřen na automatizaci. Hlavní pozornost je věnována integrovaným systémům, např. strojům vybaveným roboty, systémům zpracování obrazu, jakož i automatizovaným systémům toku materiálu. Kromě toho jsou žádány pružné koncepce strojů, které spojují více technologických kroků s možností rychlého přestavění a následného použití pro mnoho dalších výrobků. Pozitivní nálada ve strojírenství je důsledkem nejen zvyšujícího se obratu jednotlivých odvětví, ale také rostoucího zájmu výrobních podniků o vývoj a využívání nových technologií. Inovace výrobních strojů má dalekosáhlý pozitivní účinek, a tak toto průmyslové odvětví přináší rozhodující podněty pro racionalizaci a zvyšování kvality výroby a přispívá k mezinárodní konkurenceschopnosti.

Další informace na www.emo-hannover.de, předprodej zlevněných vstupenek (platí v době konání veletrhu jako jízdenky na MHD v zóně města) a přihlášky k zájezdům na adrese zastoupení Deutsche Messe AG, Hannover:

Ing. Eva Václavíková
Myslbekova 7
169 00 Praha 6
tel./fax: 220 510 057
e-mail: info@hf-czechrepublic.com
internet: www.hf-czechrepublic.com