časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ELMER – software pro projektanty, konstruktéry a revizní techniky

|

Ing. Jiří Meisner, Elmer software, s. r. o.
 
Firma ELMER software, s. r. o., již od roku 1994 vyvíjí osvědčený software pro elektrotechniky. Zkušenosti se softwarem ELMER za tuto dobu má více než 2 700 uživatelů. Software je používaný i na Slovensku. Praktickou novinkou je dodávání softwaru s licenční USB klíčenkou (přenosná flash paměť až 4 GB), která umožňuje jednu licenci softwaru střídavě používat i na více počítačích, např. v kanceláři, na notebooku i doma.
Grafický software SchémataCAD je hlavní produkt firmy ELMER s více než 1 500 uživateli. Je určen pro kreslení elektrotechnických schémat – jednopólových, liniových, technologických, schémat rozváděčů a instalačních výkresů. Kromě oblasti elektro lze ho použít pro technické kreslení univerzálně. SchémataCAD je často používán pro kreslení výkresů technických zařízení budov (TZB), např. rozvodů plynu a topení.
Pro revizní techniky je nabízen software EL-Revize. Obsahuje mnoho článků norem potřebných pro revizního technika a rozsáhlý seznam typických závad s jejich odůvodněním. V softwaru je aktuální seznam všech platných norem, včetně změn a dodatků. Z nabídky padesáti připravených tiskopisů si jistě každý vybere. Vyplňováním lze rychle vytvořit revizní zprávu, atest nebo ceník prací. Software také eviduje spotřebiče a ruční nářadí, včetně sestavení protokolů o kontrole a revizi a sledovaní termínů další kontroly nebo revize.
Další informace mohou zájemci získat v inzerátu na této straně nebo na adrese: http://www.elmer.cz