časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ELMER – software pro projektanty, konstruktéry a revizní techniky

|

Firma Elmer software s. r. o. již od roku 1994 vyvíjí osvědčený software pro elektrotechniky. Zkušenosti se softwarem ELMER (za tuto dobu má více než 2 700 uživatelů. Software je používán i na Slovensku. Praktickou novinkou je dodávání softwaru s licenční USB klíčenkou (přenosná flash paměť až 8 GB), která umožňuje jednu licenci na software střídavě používat i na více počítačích, např. v kanceláři, na notebooku i doma.
 

Schémata CAD

Grafický software SchémataCAD je hlavní produkt firmy Elmer, který využívá více než 1 500 uživatelů. Je určen ke kreslení elektrotechnických schémat – jednopólových, liniových, technologických, schémat rozváděčů a instalačních výkresů. Kromě oblasti elektrotechniky ho lze použít pro technické kreslení univerzálně. Program SchémataCAD je používán i ke kreslení výkresů technických zařízení budov (TZB), např. rozvodů plynu a topení.
 

EL-Revize

Pro revizní techniky je určen software EL-Revize. Obsahuje mnoho článků norem potřebných pro revizní techniky a rozsáhlý seznam typických závad s odůvodněním. V tomto programu je zapracován aktuální seznam všech platných norem, včetně změn a dodatků. Z nabídky padesáti připravených tiskopisů si jistě každý vybere. Jejich vyplňováním lze rychle vytvořit revizní zprávu, atest nebo ceník prací. Program také eviduje spotřebiče a ruční nářadí, včetně sestavení protokolů o kontrole a revizi a sledovaní termínů následující kontroly nebo revize. Další informace mohou zájemci získat na: http://www.elmer.cz