časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Elektrotechnici z Moravy na veletrhu VIENNA-TEC 2008

|

Jiří Reich, předseda Sekce elektrotechniků
jižní Moravy při KHK Brno
 
Elektrotechnici z Brna a okolí navštívili 7. října 2008 mezinárodní veletrh Vienna-Tec 2008, který se konal od 7. do 10. října ve veletržním centru ve Vídni. Pozvání zorganizovala Sekce elektrotechniků jižní Moravy za podpory firmy Schwarz & Partner, spol. s r. o., která zajistila pro účastníky (obr. 1) dopravu a VIP vstupenky. Poměrně malý počet účastníků převyšovala jejich odbornost. Mnozí, kteří o účast měli zájem, byli pracovně vytíženi natolik, že se přes veškerou snahu nemohli zúčastnit.
 
Snahou pořadatelů a organizátorů byla spokojenost účastníků. Podle vyjádření zúčastněných se podařilo většinu uspokojit, jak se např. vyjádřil nejzkušenější a nejdříve narozený pan Stanislav Smutný (obr. 2). Dovolujeme si popřát drahému kolegovi k blížícímu se jubileu – třičtvrtěstoletí – pevné zdraví a neutuchající chuť do života.
 
Mezinárodní odborný průmyslový veletrh Vienna-Tec má dvouletou periodicitu a poprvé se konal před dvěma lety, tedy v roce 2006. Jeho premiéra byla pro pořadatele Reed Exhibitions Messe Wien úspěchem a nejinak tomu bylo také letos. Jde o největší rakouský odborný veletrh se zaměřením na průmysl. Jeho prvního ročníku se zúčastnilo 670 vystavovatelů a navštívilo ho téměř 30 000 odborníků. Veletrh Vienna-Tec nabízí v době svého konání „vše pod jednou střechou“, neboť zahrnuje šest mezinárodních odborných veletrhů (Automation Austria – mezinárodní odborný veletrh pro průmyslovou automatizaci, pohony a řízení pohybu, Energy-Tec – mezinárodní odborný veletrh pro rozvod energie a spínací techniku, IE-Industrieelektronik – mezinárodní odborný veletrh pro průmyslovou elektroniku, Intertool – mezinárodní veletrh výrobních technologií, Messtechnik – mezinárodní odborný veletrh pro měření, zkušební vybavení a zajišťování kvality, Schweißen/Join-Ex – mezinárodní odborný veletrh pro svařování, spojování, řezání, testování a ochranu). Zvláštní pozornost byla letos věnována tématům, jako je např. člověk, práce a bezpečnost, hydraulika nebo vzduchotechnika.
 
Obr. 1. Skupinka moravských elektroodborníků na veletrhu Vienna-Tec 2008
Obr. 2. Pan Stanislav Smutný se těší stále pevnému zdraví (před veletržním centrem ve Vídni v doprovodu dvou pohledných dívek