časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Elektrokontakt při MSV 2002 – výhodná nabídka pro malé a střední firmy

|

číslo 7/2002

Trh, obchod, podnikání

Elektrokontakt při MSV 2002 – výhodná nabídka pro malé a střední firmy

Až třicet procent nákladů při účasti na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) mohou uspořit malé a střední firmy z oborů elektro. Na podporu jejich širšího zastoupení připravují pořadatelé akci nazvanou „Elektrokontakt“, která se uskuteční souběžně s MSV. Ve středu veletržního areálu vyroste speciální stanový objekt, který pojme několik desítek standardně řešených expozic. Zde, v blízkosti „elektrotechnických“ pavilonů C a Z, mohou své výrobky a služby za zvýhodněných podmínek prezentovat menší firmy nejen z České republiky, ale i např. ze Slovenska.
Rostoucí účast malých a středních podniků je na MSV v posledních letech výrazným trendem. Firmy s maximálně 250 zaměstnanci vloni tvořily dokonce 88,5 % všech vystavovatelů – prezentovaly se před více než stotisícovou odbornou klientelou ze šedesáti zemí.

Obr. 1.

Akce „Elektrokontakt“ se mohou zúčastnit firmy nabízející např. elektroinstalační materiály, kondenzátory, baterie, akumulátory, zdroje světla, rozváděče, elektrotechnické spínací a jisticí prvky, transformátory, elektrické přístroje vn a vvn, elektrické točivé stroje, elektrický ohřev, elektronické součástky a prvky, dále studiovou techniku, přístroje pro automatickou regulaci a řízení, výstražná a zabezpečovací zařízení, systémy hlášení, měřicí a laboratorní techniku, zdroje napětí, senzory a čidla atd.

Projekt navazuje na Elektro kontaktní dny, konané při MSV 2001, kterých se zúčastnily čtyři desítky vystavovatelů. Oproti loňsku má však tato akce prodlouženou dobu konání na pět dnů. Elektrokontakt se uskuteční v termínu od 16. do 20. září 2002, bližší informace lze získat na internetové adrese: www.bvv.cz/msv nebo prostřednictvím e-mailu: msv@bvv.cz.

Obr. 2.

Je vhodné zdůraznit, že již Elektro kontaktní dny 2001 měly v odborných kruzích velmi příznivý ohlas. Rozšířily tradičně široké spektrum elektrotechnických oborů o nabídku pro drobné elektrikáře a elektroinstalatéry. „Každý první ročník je naplněn pochybami, ale v případě Elektro kontaktních dnů dopadly výsledky nad očekávání. Návštěvnost byla velmi uspokojivá. Vystavovatelé ovšem měří úspěšnost své prezentace zejména počty získaných zájemců o své produkty nebo služby – a procento těchto kontaktů bylo ve vztahu k celkové návštěvnosti nadprůměrné. Taková akce v jihomoravském regionu i přes velkou hustotu elektrotechniků dosud chyběla,“ prohlásil vydavatel Elektrika.cz Miroslav Minařík.

Vystavovatelé z oblasti elektrotechniky na MSV v posledních letech pokrývají již přibližně třetinu celkové výstavní plochy. Letos se prezentují v silně obsazených oborových celcích Energetika a silnoproudá elektrotechnika a Elektronika, automatizační a měřicí technika. V rámci MSV 2002 se navíc uskuteční druhý ročník bienálního projektu Automatizace, který zahrnuje expozice měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniky ze všech prezentovaných oborů. Součástí doprovodného programu jsou mimo jiné i devátá celostátní konference elektrotechniků a energetiků České republiky WATT 2002 a seminář Automatizace a informační technologie – Vize v automatizaci 2, který připravuje Českomoravská elektrotechnická asociace.

Další informace zájemci získají na adrese:

Veletrhy Brno, a. s.
Výstaviště 1
647 00 Brno
tel.: 05/41 15 29 26, 41 15 29 62
fax.: 05/41 15 30 44
e-mail: msv@bvv.cz, imt@bvv.cz
http://www.bvv.cz