časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ELEGANT – harmonie v detailech

|

číslo 11/2004

trh, obchod, podnikání

ELEGANT – harmonie v detailech

Firma OBZOR, výrobní družstvo Zlín představuje novou řadu přístrojů pro domovní elektroinstalace v elegantním, přitažlivém a nadčasovém designu.

Moderní životní styl klade důraz na originalitu a promítá tyto trendy také do jednotlivých prvků architektury. Pro vyvážený a osobitý výsledný dojem v moderních interiérech obytných prostor a společenských budov je proto důležité sladit celek s jednotlivými detaily. Domovní spínače a zásuvky mezi tyto detaily patří.

Obr. 1 Obr. 2

U zrodu výrobkové řady ELEGANT byl požadavek vyhovět individuálním potřebám zákazníků na harmonicky barevné sladění bytu, domu nebo kanceláře, protože barevnost nenápadně, avšak významně působí na naši psychiku a ovlivňuje také výraz architektury a optické vnímání prostoru.

Neobvyklé pojetí a způsob sestavování rámečků řady ELEGANT umožňuje vytvořit ze třinácti barev až 65 barevných kombinací, které dodají každému interiéru nezaměnitelnou atmosféru.

Obr. 3 Obr. 4

Avšak nejen design, ale také spolehlivá a bezpečná technika hraje důležitou roli u přístrojů pro domovní elektroinstalace. Důkazem toho, že firma OBZOR myslí již při vývoji výrobků na potřeby a požadavky zákazníků je nová dvojzásuvka s natočenými dutinami. Tato nová konstrukce umožňuje bezproblémové připojení dvou tzv. flexovidlic, což klasická konstrukce dvojzásuvky prakticky vylučuje. Konstrukční řešení umožňuje také instalovat přístroj dvojzásuvky už do krabic o vnitřním průměru 65 mm a instalační hloubka činí pouze 20,1 mm. Vnitřní uspořádání – viz obr. vlevo.

Všechny zásuvky jsou vyráběny také v provedení s přepěťovou ochranou. Chrání tím všechny druhy elektronických zařízení proti příčnému i podélnému přepětí, které vzniká v důsledku atmosférických výbojů nebo spínacích procesů v síti nízkého napětí. Konstrukčně vyhovují požadavkům kladeným na třídu III přepěťových spotřebičů. Správná funkce přepěťové ochrany je signalizována zelenou kontrolkou.

OBZOR, výrobní družstvo Zlín
Louky - Slanica 378
764 13 Zlín
tel.: 577 195 111
fax: 577 195 152
e-mail: marketing@obzor.cz
http://www.obzor.cz