časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ELEGANT – harmonie v detailech

|

číslo 8-9/2005

ELEGANT – harmonie v detailech

Firma OBZOR, výrobní družstvo Zlín, představuje novou řadu přístrojů pro domovní elektroinstalace v elegantním, přitažlivém a nadčasovém designu.

Obr. 1. Obr. 2.

Obr. 1. Přístroj dvojzásuvky s natočenými dutinami
Obr. 2. Dvojzásuvka s natočenými dutinami

Moderní životní styl klade důraz na originalitu a promítá tento trend také do jednotlivých prvků architektury. Pro vyvážený a osobitý výsledný dojem v moderních interiérech obytných prostor a společenských budov je proto důležité sladit celek s jednotlivými detaily. Domovní spínače a zásuvky mezi tyto detaily patří.

U zrodu výrobkové řady ELEGANT byl požadavek vyhovět individuálním potřebám zákazníků na harmonicky barevné sladění bytu, domu nebo kanceláře, protože barevnost nenápadně, avšak významně působí na naši psychiku a ovlivňuje také výraz architektury a optické vnímání prostoru.

Neobvyklé pojetí a způsob sestavování rámečků řady ELEGANT umožňují vytvořit ze třinácti barev až 65 barevných kombinací, které dodají každému interiéru nezaměnitelnou atmosféru.

Obr. 3.

Obr. 3. Vzorník barevného provedení výrobků řady ELEGANT

Avšak nejen design, ale také spolehlivá a bezpečná technika hraje důležitou roli u přístrojů pro domovní elektroinstalace. Důkazem toho, že firma OBZOR myslí již při vývoji výrobků na potřeby a požadavky zákazníků, je nová dvojzásuvka s natočenými dutinami (obr. 2). Tato nová konstrukce umožňuje bezproblémové připojení dvou tzv. flexovidlic, což klasická konstrukce dvojzásuvky vlastně vylučuje. Konstrukční řešení dovoluje také zabudovat přístroj dvojzásuvky už do krabic o vnitřním průměru 65 mm; instalační hloubka činí pouze 20,1 mm. Vnitřní uspořádání dvojzásuvky je patrné z obr. 1.

Všechny zásuvky jsou vyráběny také v provedení s přepěťovou ochranou. Chrání tím všechny druhy elektronických zařízení proti příčnému i podélnému přepětí, které vzniká v důsledku atmosférických výbojů nebo spínacích procesů v síti nízkého napětí. Zásuvky konstrukčně vyhovují požadavkům kladeným na přepěťové spotřebiče třídy III. Správná funkce přepěťové ochrany je signalizována zelenou kontrolkou.

OBZOR, výrobní družstvo Zlín
Louky - Slanica 378
764 13 Zlín
tel.: 577 195 111
fax: 577 195 152
e-mail: marketing@obzor.cz
http://www.obzor.cz