časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

effiDRIVE – rozsáhlá koncepce úspory energie

|

SEW
 
Sledujeme-li aktuální vývoj cen energie, je logickým důsledkem, že je téma úspory energie u většiny podniků na pořadu dne zcela v popředí. Nejenže se cena elektrického proudu v posledních šesti letech více než zdvojnásobila, ale i jeho celková spotřeba v současné době značně vzrostla. Tím se zvyšují i emise CO2, které jsou nutně přímo či nepřímo s výrobou elektrického proudu spojeny. Shrneme-li všechny tyto tendence dohromady, je zřejmé, že jak pro provozovatele, tak i pro výrobce elektrických strojů je snížení spotřeby energie naprosto nezbytné.
 
Společnost SEW-Eurodrive odhadla tento trend včas a prostřednictvím své energetické koncepce effiDRIVE® umožňuje komplexní prověření a realizaci všech potenciálů úspor energie, přicházejících v úvahu. Koncepce úspory energie se skládá z následujících prvků:
  • energeticky úsporný stavebnicový systém,
  • energetické poradenství,
  • energeticky efektivní aplikace.
Pomocí energeticky úsporného stavebnicového systému spočívajícího na energeticky efektivních prvcích poskytuje SEW-Eurodrive svým uživatelům trvalou přidanou hodnotu a vyšší tvorbu hodnot, pokud jde o jejich stroje a zařízení. Prvky energeticky úsporného stavebnicového systému jsou především samostatné komponenty, optimalizované s ohledem na vlastní spotřebu energie a účinnost. Sem patří mimo jiné komponenty jako mechatronický systém MOVIGEAR®, nová stavebnice motorů DR, jakož i měnič frekvence MOVIDRIVE®. Vlastnosti energetické úspornosti komponent jsou zohledňovány již ve vývojové fázi v souladu se specifickými požadavky aplikace.
 
Při určování energeticky efektivního aplikačního řešení se vždy respektuje, že paušální řešení úspory energie v pohonné technice neexistuje, protože v závislosti na použití jsou optimální řešení variabilní. Teprve inteligentní a účelnou kombinací motoru, převodovky, frekvenčního měniče a ovládání se z jednotlivých energeticky efektivních komponent pohonu stane komplexní energeticky úsporné řešení. Úspora energie pomocí stavebnicového systému tak vede k podstatně lepším výsledkům než pouhá optimalizace jednotlivých účinností. Energetické poradenství společnosti SEW-Eurodrive je ústřední službou v koncepci úspory energie. Jedno, zda u stávajícího nebo nově plánovaného zařízení – individuální požadavky specializace a aplikace mohou vést k opravdovému řešení úspory energie pouze při specifickém, na požadavky zákazníků orientovaném poradenství.
 
Energeticky úsporná koncepce effiDRIVE® pro energeticky efektivní aplikační řešení je správným nástrojem pro komplexní zohlednění všech potenciálů úspory energie přicházejících v úvahu.
 
Více informací mohou zájemci získat na webové adrese: www.sew-eurodrive.cz/energy-saving