časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Eaton v ČR

|

Společnost Eaton Elektrotechnika, s. r. o., je dceřinou společností koncernu Moeller patřící do skupiny Eaton. Zabývá se výrobou přístrojů pro domovní a průmyslové instalace a přístrojů pro distribuci elektrické energie.
 
Společnost vstoupila na český trh v roce 1993, jako součást koncernu Felten & Guilleaume, který se později sloučil s koncernem Moeller. V roce 2008 získal koncern Moeller nového vlastníka – společnost Eaton Corporation – a zahájil začleňování do jeho struktur. K 1. září 2009 došlo k přejmenování společnosti Moeller Elektrotechnika na Eaton Elektrotechnika. Firma má dvě obchodní kanceláře – jednu v Praze, ta je zapsána jako sídlo společnosti, a druhou v Ústí nad Orlicí.
 
Významnou součástí společnosti Moeller je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábí malé domovní jističe, proudové chrániče a domovní rozvodnice pro celý koncern. Suchdolský závod je zodpovědný za výrobu těchto skupin výrobků jako celku, včetně vývoje nových produktů. Na vybudování závodu, který se rozprostírá v areálu o ploše 50 000 m2, bylo firmou doposud proinvestováno více než 650 mil. Kč. Se svými 1 000 pracovníky se firma řadí k nejvýznamnějším zaměstnavatelům Jihočeského kraje.
 
Významnou roli v rámci koncernu naplňuje také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.
 
Společnost Eaton Elektrotechnika je kromě obchodu v České republice odpovědná za obchodní aktivity koncernu ve státech bývalého SSSR a bývalé Jugoslávie. Tyto realizuje buď prostřednictvím založených dceřiných společností (Slovensko 1998, Ukrajina 2002, Rusko 2004, Lotyšsko 2008), obchodních zastoupení (Kazachstán 2008), nebo prostřednictvím partnerských firem.
 
Podstatnou část svých výrobků společnost Eaton Elektrotechnika vyváží do zemí Evropské unie. Díky svým zahraničním obchodním aktivitám se společnost profiluje na žebříčku nejdůležitějších exportérů České republiky. Společnost je také generálním partnerem extraligového hokejového klubu HC Eaton Pardubice, který se stal mistrem extraligy 2010.