časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Eaton Tour 2011

|

Eaton Elektrotechnika připravuje tradiční cyklus přednášek a školení pro konstruktéry a projektanty, který proběhne od 13. září do 18. října 2011 ve dvanácti městech České republiky. Připravena jsou odborná školení o produktech i legislativě a mnoho dalších informací. V tomto příspěvku jsou z tohoto přednáškového cyklu uvedena tři témata – UPS, rozváděčové systémy Profi Plus a XVTL a měření a komunikace v průmyslovém rozváděči.

Technologie UPS Powerware Hot Sync® 

Nejdůležitější funkcí UPS (Uninterruptible Power Supply, nepřerušitelný zdroj  napájení) je dodávat nepřerušené upravené  a spolehlivé napájení kritickým zařízením.  V případě samostatné jednotky UPS lze spolehlivost  zvýšit redundantní modulární konstrukcí,  kdy při havárii jednoho z modulů  mohou ostatní převzít jeho zátěž. Dále zvýšit  její spolehlivost je možné využitím plně paralelní  konfigurace, kdy dvě nebo více jednotek  sdílí zátěž. V případě havárie je zasažená  jednotka izolována a zbylé pokračují  v napájení kritické zátěže. Konkurenční produkty  UPS na trhu používají centralizovaný  nebo distribuovaný typ sdílení zátěže na  principu master–slave (řídicí–řízený), která  však v sobě nese riziko nejslabšího článku  (single point of failure), jehož porucha vyřadí  celý systém. Absolutní spolehlivosti systému  UPS lze dosáhnout použitím patentované  technologie paralelního sdílení zátěže  Powerware Hot Sync® (obr. 1).


Obr. 1. Patentovaná technologie Powerware Hot Sync poskytuje z hlediska zátěže nejvyšší spolehlivost

Technologie Powerware Hot Sync je navržena  pro paralelní systémy s redundancí typu  n + 1 tak, aby vyhověla požadavkům pohotovosti  typu 24/7. Může být též použita v paralelních  systémech, kde mohou její výhody  využívat zákazníci se stále rostoucími požadavky  na odběr elektrické energie.