časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Eaton Elektrotechnika obsadila čtvrtou příčku v žebříčku Czech TOP 100

|

Čtvrtou příčku v oboru elektro v prestižní firemní soutěži Czech TOP 100 obsadila společnost Eaton Elektrotechnika. Tuto akci každoročně vyhlašuje stejnojmenné sdružení. Zároveň se společnost umístila na páté pozici v oboru IT/ICT. Celkově obsadila 96. příčku s obratem přesahujícím 5 mld. Kč, a je tedy ve společnosti 100 nejvýznamnějších firem v České republice.

Czech TOP 100 je sdružení, které každoročně vyhlašuje několik firemních žebříčků a klade si za cíl podporu a růst informační otevřenosti českých ekonomických subjektů a přibližování se evropským standardům. Zároveň se zasazuje o dodržování podnikatelské etiky ve všech oblastech podnikání.

Celkově vloni vzrostly tržby sedmdesáti firem ze sta, které se v žebříčku umístily, a Eaton Elektrotechnika se drží tohoto trendu. Navýšila tržby oproti roku 2009 o 5,8 % a o 3 % také vykázala vyšší zisk před zdaněním.

Eaton Elektrotechnika, s. r. o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. K 1. září 2009 změnila v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika, s. r. o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče, jističe a rozváděčové skříně.

http://www.eaton.cz