časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

E.ON Energy Globe Award ČR 2011 již zná své vítěze

|

Ochrana životního prostředí neznamená jen ochranu klimatu, ale  rovněž ochranu podzemních vod a krajiny. Prioritou je také zachování  světové biodiverzity. Proto je třeba dbát na hospodárné zacházení  se zdroji, efektivní koncepce likvidace odpadu a šetrné využívání  energií ve všech oblastech lidského  konání. Právě takovým projektům,  které se svou podstatou zaměřují na  efektivní využívání energií a smysluplné  využívání nových inovačních  metod k získávání a využívání energie,  je určena soutěž E.ON Energy  Globe Award ČR. Třetí ročník  soutěže E.ON Energy Globe Award  ČR, která je často označována také  jako udělování ekologických Oskarů,  má rovněž letos sedm soutěžních  kategorií.

Vítězstvím v kategoriích se mohou pyšnit tyto projekty:

  • v kategorii Země: Bytový dům na Roli – Gärtner, s. r. o.,
  • v kategorii Oheň: Zvýšení efektivnosti energetického hospodářství v Psychiatrické léčebně Jihlava metodou energetického managementu - AB Facility, a. s.,
  • v kategorii Voda: EKOčištění a mytí cisteren, tanků a jiných hromadných obalů – Pražské služby, a. s.,
  • v kategorii Vzduch: Snižování emisní zátěže a nákladů na pohonné hmoty – Motor Jikov Group, a. s.,
  • v kategorii Mládež: Projekt VltavaMoldau - Škola českoněmeckého setkávání,
  • v kategorii Obec: Program podpory ekologického vytápění v obci Písečná – obec Písečná,
  • v kategorii Kutil: Slaměnka – Lukáš Čejna.

Tyto projekty se utkají o přízeň široké veřejnosti v internetovém hlasování, které bude probíhat až do poloviny září na webové stránce http://www.energyglobe.cz. Hlasy budou využity při určování celkového vítěze letošní soutěže, pro kterého je určena odměna ve výši 500 000 Kč. Vedle hlasování na internetu o vítězi rozhodnou také diváci v sále a tříčlenná televizní porota při slavnostním vyhlášení. To se letos uskuteční 11. října ve Střešovické vozovně v Praze v přímém přenosu České televize od 20 20:00 h na programu ČT1.

[Tiskové materiály E.ON.]