časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Digitální TV vysílání v Praze

|

Přechod na digitální TV vysílání čeká část Pražanů již za dva měsíce. Informační kampaň k přechodu na digitální vysílání, kterou realizuje Národní koordinační skupina, byla zahájena na podzim loňského roku a v současné době nabírá na síle. Proškolení operátoři už od poloviny listopadu zodpovídají dotazy spojené s přechodem na bezplatné telefonní lince 800 906 030. Linka je v provozu každý všední den od 8 do 19 hodin. O podrobnostech přechodu na digitální TV vysílání byli začátkem února Pražané informováni také pomocí speciálního informačního letáku, který byl distribuován do všech poštovních schránek na území Prahy.
 
V únoru také začaly vyjíždět do ulic Prahy tzv. digihlídky. Jejich posádky informují o přechodu na digitální TV vysílání a blížícím se vypnutí analogového televizního signálu z vysílače Praha Žižkov, ke kterému dojde letos 30. dubna. Digihlídky jsou připraveny poradit, navíc rozdávají tzv. Diginoviny, které shrnují veškeré podstatné informace o přechodu na digitální vysílání, a další informační materiály.
 
Pro podrobné informace o přechodu z analogového na digitální TV vysílání navštivte speciální webovou stránku: www.digitalne.tv