časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Dejte rozvodům na stěnách nový kabát!

|

číslo 6/2006

Dejte rozvodům na stěnách nový kabát!

KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu – praktické elektroinstalační lišty Elegant, které nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě.

Obr. 1.

Pro svůj zaoblený tvar a design v decentní bílé barvě RAL 9003 jsou lišty z řady Elegant LE hojně využívány v prostorách s vysokými požadavky na elegantní vzhled. Pohodlně lze do nich umístit veškeré kabely i přístrojové nosiče vedené po stěnách, jejichž tvaru, včetně rohů a výklenků, se systém lišt s příslušenstvím v podobě koncových krytů, spojek, ohybových dílů, odbočných a průchodových spojek a vnějších a vnitřních rohů dokáže dokonale přizpůsobit.

Obr. 2.

Obr. 1. Lišty Elegant se pohodlně přizpůsobí výklenkům a rohům (ukázky montáže a, b, c)
Obr. 2. Jedno-, dvou- nebo tříkomorové lišty; a – LE 40 × 20; b – LE 60 × 20; c – LE 100 × 20

Podle počtu a tloušťky použitých instalačních kabelů lze zvolit lištu v nejvhodnější šíři a s různým počtem vnitřních prostor. V závislosti na šířce lišty se nabízí jeden (40 × 20), dva (60 × 20, 80 × 20) nebo i tři vnitřní prostory (100 × 20), což umožňuje přehledné uspořádání.

Lišty z tvrdého samozhášivého PVC s teplotní odolností –5 až +60° C vyhovují zkoušce odolnosti proti šíření plamene, takže je lze použít na veškeré podklady ve stupních hořlavosti A až C3. Díky svým jedinečným vlastnostem ochrání elektroinstalaci i v prostorách, kde se používají agresivní chemické látky.

Obr. 3.

Obr. 3. Ukázka jednotlivých částí systému a možností instalace

Podle materiálu stěny, na niž se mají lišty Elegant umístit, lze jako upevňovací materiál použít hmoždinky, natloukací hmoždinky nebo vruty.

Cena systému lišt Elegant LE se zaobleným designem od firmy KOPOS Kolín je neuvěřitelně příznivá, přestože produkt na trhu nemá konkurenci. Dát elektroinstalacím na stěnách nový kabát se tak určitě vyplatí.

Další informace o výrobcích společnosti KOPOS Kolín a. s. mohou zájemci získat na adrese:

KOPOS Kolín a. s.
Havlíčkova 432
280 94 Kolín IV
tel.: +420 321 730 111
fax: +420 321 730 811
e-mail: kopos@kopos.cz
http://www.kopos.cz