časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

DEHN + SÖHNE – tradice a inovace již více než 100 let

|

Podnikatel Hans Dehn založil svou elektroinstalační firmu 21. ledna 1910 v Norimberku. Již brzy se začal zabývat problematikou ochrany před bleskem. V roce 1918 zveřejnil v tomto oboru svůj první patent a též započal výrobu součástek ochrany před bleskem.
 
Začátkem dvacátých let minulého století otevírá H. Dehn pobočku firmy v Neumarktu v Horním Falcku (Neumarkt in der Oberpfalz), asi 45 km od Norimberku. Zde se v současné době nachází sídlo podnikání firmy Dehn + Söhne.
 
Firma Dehn + Söhne se v tomto roce ohlíží za svou stoletou úspěšnou firemní historií. Je celosvětově angažovanou rodinnou firmou, která se specializuje na výrobní oblasti:
  • hromosvodní součásti,
  • svodiče přepětí,
  • ochranné pracovní pomůcky.
Výrobky Dehn + Söhne, jako např. DEHNventil, DEHNguard, Blitzductor nebo vodič HVI, ukazují vývojového ducha v podnikání a jsou velkými pojmy v oboru ochrany před bleskem a přepětím.
 
Myšlenky zakladatele, kontinuální intenzívní výzkum a vývoj a velká sociální kompenzace pro pracovníky firmy, to byly základní impulzy toho, že tato firma patří v současné době mezi světové lídry v oboru ochrany před bleskem a přepětím. Kvalita, inovace, orientace na zákazníka a důvěra jsou základem pro podnikatelské aktivity. Lidé a téma bezpečnosti stojí vždy v popředí zájmu firmy. Dehn nabízí inovační výrobky pro ochranu před bleskem a přepětím, zákaznicky specifikované ochranné koncepty, inženýring a také zkoušky v odborné laboratoři. Pracovníci firmy Dehn + Söhne z Neumarktu již více než sto let ukazují a popisují nové cesty v ochraně před bleskem.
 

Slavnostní konference ke stoletému výročí založení firmy Dehn + Söhne

 
26. května uskutečnilo české zastoupení firmy Dehn v historických prostorách na Novotného lávce v Praze slavnostní konferenci ke stoletému výročí založení firmy. Na toto slavnostní setkání byli sezváni obchodní klienti a spolupracovníci firmy a též zástupci odborného tisku.
 
Kromě přednášek o historii i současnosti firmy byl bodem programu také křest nové knihy Ochrana před bleskem a přepětím z pohledu soudních znalců autorů Ing. Jiřího Kutáče (Dehn + Söhne) a Ing. Jána Meravého (SR) – blíže o publikaci viz str. 51.
 
Stoleté výročí Dehn + Söhne je příležitostí k ohlédnutí, ale především je to podnět k výhledu do budoucnosti.
(redakce elektro)
 

Obr. Na slavnostní konferenci ke stému výročí založení firmy Dehn + Söhne se uskutečnil křest nové knihy Ochrana před bleskem a přepětím z pohledu soudních znalců autorů Ing. Jiřího Kutáče (Dehn + Söhne, třetí zleva) a Ing. Jána Meravého (SR, čtvrtý zleva). Společně byli přítomni: Jan Hájek (Dehn + Söhne), doc. Ing. P. Kaláb, CSc. (VUT Brno, zcela vlevo), Jiří Kroupa (Dehn + Söhne, SR, druhý zleva), Ing. Thomas Smatloch (ze sídla firmy Dehn + Söhne, SRN, druhý zprava) a Ing. V. Schamberger (ČENES, první zprava)