časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Další novinka na poli výstavnictví – veletrh For Elektro

|

Mgr. Markéta Macounová, ABF, a. s.
 
O tom, že se veletržní správa ABF, a. s., snaží vyjít vstříc požadavkům vystavovatelů, svědčí její nejnovější počin – veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro. Jeho první ročník se uskuteční v Pražském veletržním areálu v Letňanech ve dnech 23. až 27. září 2008, tedy v termínu, kdy zde bude probíhat 19. mezinárodní stavební veletrh For Arch.
 
„Pořádáním takto specializovaného veletrhu jsme reagovali na zvýšený zájem ze strany vystavovatelů oboru elektrotechniky o prezentaci na mezinárodním stavebním veletrhu For Arch. Z tohoto důvodu se také veletržní správa ABF rozhodla ve stejném termínu realizovat novinku For Elektro 2008,“ vysvětluje ředitel veletrhu For Arch Daniel Bartoš.
 
S přihlédnutím ke skutečnosti, že veletrh For Arch navštěvuje ze dvou třetin celkového počtu návštěvníků více než 100 000 osob z řad odborné veřejnosti (architekti, projektanti, developerské společnosti), bude prezentace na veletrhu For Elektro pro vystavující firmy obchodním přínosem. Ředitel For Archu poukazuje na fakt, že stále větší tlak na úspory energie a její maximální využití při snižování spotřeby v provozu domu a bytu je doprovodným jevem inteligentního bydlení. Dá se předpokládat, že důraz na efektivitu využití a pohodlí bydlení bude v budoucnu běžným jevem.
 
„Protože tento trend má rostoucí tendenci a na veletrhu For Arch se projevoval v oblasti vytápění a elektro, chceme vytvořením veletrhu For Elektro zdůraznit novou vývojovou linii, která je jedním z hlavních nomenklaturních segmentů,“ říká Daniel Bartoš.
 
Mezi stěžejní body nomenklatury veletrhu bude patřit především:
  • elektroenergetika a silnoproudá elektrotechnika,
  • vodiče a kabely,
  • elektroinstalační technika,
  • osvětlovací technika,
  • televizní a telekomunikační zařízení v budovách,
  • signální, zabezpečovací a informační technika budov,
  • měřicí a regulační technika,
  • elektronika,
  • stroje a zařízení,
  • nářadí pro elektroinstalace a opravy,
  • služby aj.
Zvýšený zájem o nomenklaturu For Elektro potvrdila také první uzávěrka přihlášek, která proběhla 31. 12. 2007. K tomuto datu se přihlásily mj. společnosti jako ABB, K&V Elektro, Legrand, Schneider Electronic, Smart House, VID Elstreoem, Obzor, výrobní družstvo Zlín, Official Eletronic, Kučera – spínací technika, DK Group, ELIM, Jiří Kubát – E TECH, Megatron, Selene, Urmet Domus nebo Siemens.
 
Veletrh pro elektrotechniku a osvětlení For Elektro bude situován v rámci mezinárodního stavebního veletrhu For Arch v centru výstaviště v hale 6 – sektory A, B. Příjemným bonusem bude také lepší dopravní dostupnost. Začátkem května byla slavnostně otevřena stanice metra Letňany. Návštěvníci veletrhu se tak pohodlně dopraví metrem až k výstavnímu areálu. Dosud byli návštěvníci veletrhu sváženi kyvadlovou dopravou ze stanic metra Českomoravská a Vysočanská.
 
Další informace mohou zájemci získat na adrese:
ABF, a. s.
Mimoňská 645
190 00 Praha 9
tel.: 222 291 130, 222 891 130
fax: 225 291 198–9