časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Co připravuje firma IN-EL pro rok 2002

|

číslo 1/2002

Odborná literatura

Co připravuje firma IN-EL pro rok 2002

Jan Lojkásek, IN-EL, spol. s r. o.

Firma IN-EL, spol. s r. o., vstupuje do roku 2002, v němž oslaví deset let své činnosti, s řadou novinek.

Ve vydavatelské činnosti se více než stovka doposud vydaných titulů rozšíří o další. Pro rok 2002 se připravují tyto příručky a Předpisy ESČ (jde o pracovní názvy):

  • Příručka pro zkoušky elektrotechniků (zcela nová příručka pro přípravu ke zkouškám základní odborné způsobilosti elektrotechnik – podle § 5 stávající vyhlášky č. 50/1978 Sb., která bude zpracována podle základního znalostního modulu),
  • Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků (všeobecná část),
  • Příručka pro zkoušky projektantů elektrických zařízení,
  • Elektrická zařízení strojních zařízení,
  • Elektrické instalace ve zdravotnictví,
  • Analýza, hodnocení a prevence bezpečnostních rizik nejen v elektrotechnice,
  • Požadavky na elektrotechnické výrobky při jejich uvádění na trh v ČR (druhé, přepracované vydání),
  • Kabelové kanály, šachty, mosty a prostory (Předpis ESČ),
  • Elektrické instalace ve výškových budovách a v prostorech určených ke shromažďování více než 200 osob (Předpis ESČ).

U téměř poloviny nabízených příruček a dílenských příruček se od 1. 1. 2002 výrazně snižují ceny.

Ceny přístupových hesel internetového informačního systému pro elektrotechniky (iiSEL) jsou od 1. 1. 2002 mírně zvýšeny (pro jednoho účastníka základní cena ze stávajících 1 500 Kč na 1 600 Kč). Upravena je rovněž cena příplatku (z 200 Kč na 300 Kč) pro každého dalšího pracovníka firmy využívajícího informační systém.

U této informační a servisní služby je zavedena nová kategorie – multilicence pro školy a učiliště, kdy tento systém budou moci využívat nejen učitelé a mistři odborného výcviku ke svému celoživotnímu vzdělávání, ale zejména všichni studenti k běžné výuce a k přípravě na budoucí povolání.

I pro rok 2002 zůstává zachován stávající systém slev, což znamená, že např. současní zákazníci, kteří se rozhodnou prodloužit si přístupové heslo o dalších dvanáct měsíců, mohou dosáhnout až 20% slevy.

Jako úplnou novinku začneme v průběhu roku 2002 vydávat praktické pomůcky pro elektrotechniky (projektanty, montéry, údržbáře, servisní a revizní techniky).

Půjde o laminované karty formátu A5, na nichž budou postupně uváděny praktické: tabulky (např. dimenzování, jištění, impedance smyček atd.), schémata (např. zapojení světelných vypínačů) a další pomůcky (např. nomogramy, druhy sítí, způsoby ochrany před úrazem elektřinou atd.). Tyto pomůcky obdrží každý náš zákazník spolu s objednaným nebo zakoupeným zbožím či službou zdarma, popř. si je bude moci zakoupit samostatně. Počet pomůcek zdarma se bude odvíjet od ceny nákupu.

O všech novinkách, ať už jde o nové příručky, kdy zmíněná témata budou postupně zapracována do edičního plánu, nebo o praktické pomůcky, včetně jejich tematického zaměření, budeme průběžně informovat jednak na stránkách časopisu ELEKTRO, jednak na našich internetových stránkách www.in-el.cz.

Informace o slevách příruček jsou uvedeny na www.in-el.cz nebo je možné vyžádat je přímo u firmy IN-EL. Také v průběhu roku 2002 budeme naše zboží a služby nabízet osobně nebo prostřednictvím našich prodejců na odborných výstavách, veletrzích, seminářích a podobných akcích. Samozřejmě je k dispozici i naše zásilková služba.

Zároveň chceme touto cestou poděkovat všem autorům našich příruček, spolupracovníkům naší firmy i našim zákazníkům za dosavadní spolupráci a přízeň, kterou nám věnovali, a popřát jim do nového roku 2002 pevné zdraví, osobní pohodu a úspěchy v práci.

Chceme být i nadále, jak praví náš slogan, partnerem všech elektrotechniků.