časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Citlivý i krutý doc. Alois Urban

|

číslo 5/2003

odborná literatura

Citlivý i krutý doc. Alois Urban

Doc. Urban svou deskriptivní geometrii na ČVUT zkoušel tak, že měl v učebně rozsazeno několik studentů, zadal jim příklady, obcházel je, kontroloval, jak příklady řeší, a přitom je zároveň zkoušel. Jednou byl mezi zkoušenými student Jaroslav B. Jarda byl hodný, pilný, ale nebylo mu dáno. Při zkoušce plaval, na nic nezabíral, dokonce ani na Urbanovu nápovědu. A tu se citlivý Alois Urban skutečně a nefalšovaně rozplakal řka, že mu to ten B. dělá schválně.

Obr. 1.

Vyprávělo se, že rozlícený doc. Urban v ústavu v Praze Na Bojišti jednou otevřel okno a zkoušenému, ale těžce plovoucímu studentovi nakázal, aby z něj z plna hrdla a opakovaně zakřičel: „Jsem vůl a chci být elektrotechnickým inženýrem!!„

„…Áá, pan docent zase zkouší …,„ říkali si jistě starousedlíci, znalí již podobných výstřelků páně docentova.

Ale to už na rozdíl od předešlých příběhů opravdu může být vymyšlené.

Co ale nemusí být vymyšlené, mohou být i vaše historky a příběhy ze studií, které se přihodily vám nebo je znáte z doslechu a vyprávíte si je se spolužáky i po letech. Vydavatelství FCC PUBLIC s. r. o. shromažďuje další sbírku podobných příběhů ze škol technického směru, event. jiného inženýrského studia, ať už z dávnější minulosti nebo současnosti. První vydání „Techniky v županu„ doznalo velmi příznivý čtenářský ohlas, takže pokračování je nasnadě.

Svoje náměty, resp. historky a příběhy, pokud možno s humorným koncem či úsměvným obsahem, posílejte na adresu vydavatelství:

FCC PUBLIC s. r. o.
Pod Vodárenskou věží 4
182 08 Praha 8
e-mail: public@fccgroup.cz