časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Čestné uznání pro centrální

|

SMA Česká republika, dceřiná společnost největšího světového výrobce střídačů pro fotovoltaické systémy SMA Solar Technology AG, se v letošním roce představila na veletrhu Electron 2011. Úspěch u návštěvníků veletrhu, ale především u odborné poroty soutěže o Grand Prix, sklidil centrální fotovoltaický (FV) střídač SC 800CP.

Tento špičkový FV střídač získal od poroty Čestné uznání. Poskytuje jak maximální výkon, tak také maximální účinnost v kompaktním provedení. Je to první FV střídač, který se může pochlubit jmenovitým výkonem 800 kV•A v kombinaci s účinností 98,6 %. Díky robustní skříni odolné proti povětrnostním vlivům je navíc možné střídač bez problémů nakládat, snadno přepravovat a instalovat téměř kdekoliv.

Porota Grand Prix ocenila, že střídač SC 800CP udává nový směr v systémové technice velkých FV systémů a v dlouhodobém výhledu je ekonomicky zefektivňuje tím, že v sobě spojuje maximální výkon a nejnovější technologie v co možná nejkompaktnějším provedení. Díky novému střídači Sunny Central 800CP se společnosti SMA podařilo oproti srovnatelným přístrojům zvýšit výkon o více než 25 % a zároveň snížit systémové náklady až o 35 %.

[Tiskové materiály SMA.]