časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

České modemy pro komunikaci

|

číslo 7/2002

Zprávy

České modemy pro komunikaci

ModemTec s. r. o., česká společnost se sídlem v Třinci, oznámil úspěšné završení vývoje vlastních produktů v oblasti komunikace po energetických sítích (PowerLine Communication, PLC). Pomocí modemů PLC zmíněné společnosti lze přenášet data po energetickém vedení 230 V bez nutnosti instalovat strukturované kabelové rozvody.

Data jsou přenášena v rámci povolených pásem určených normou Cenelec Evropské unie přenosovou rychlostí do 72 kb/s. Důraz je kladen především na spolehlivost přenosu dat a na dosažení větších vzdáleností přenosu. S využitím modemů PLC ModemTec lze data úspěšně přenést na vzdálenost do tří kilometrů, a to i v „zarušeném“ průmyslovém prostředí.

Produkty ModemTec jsou určeny především pro průmysl – ke sběru dat, monitorování a regulaci. Modemy PLC je možné efektivně využívat při monitorování teploty a vlhkosti v potravinářském průmyslu nebo při odečtu údajů z elektroměrů a plynoměrů v energetickém průmyslu.

O modemech ModemTec
Současnou produktovou řadu modemů PLC ModemTec tvoří tyto typy:

  • MT22 – monitorování teplot a vlhkosti,
  • MT23 –adaptér PLC pro připojení k PC,
  • MT25 – moduly pro regulaci procesů,
  • MT29 – čítače pro monitorování počítadel elektroměrů, plynoměrů apod.

Společnost ModemTec opírá svůj vývoj o flexibilní technologii hradlových polí, což jí umožňuje pružně reagovat na změny požadované trhem. Díky tomu může postavit své produkty i na vyšších frekvencích a násobně vyšších rychlostech a takto uplatnit své produkty pro domácí použití, např. pro internet.