časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Cena Siemens 2009

|

Fórum průmyslu a vysokých škol a společnost Siemens ocenily nejlepší mladé technické talenty – autory diplomových a doktorských prací. Ceny Siemens převzali vítězové v prosinci 2009 na slavnost­ním koncertu v Betlémské kapli z rukou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, PhDr. Miroslavy Kopicové. Osm nejlepších studentů si mezi sebe rozdělilo odměny ve výši 135 000 Kč.
 
Letošní ročník propojil svět techniky se světem umění – ocenění získali nejen nejlepší mladí technici, ale také nejtalentovanější mladí umělci. Cenu Siemens si odnesli také čtyři vítězové Soutěže konzer­vatoří – 33. ročníku soutěže středních uměleckých škol.
 
Porota složená z prorektorů pro vědu a výzkum českých technic­kých univerzit a zástupců společnosti Siemens udělila Ceny Siemens za diplomové práce Ing. Petru Hlaváčkovi z VŠB-TU Ostrava, Ing. Janu Kodetovi z ČVUT Praha, Ing. Zuzaně Novákové z VŠCHT Pra­ha, Ing. Lukáši Málkovi z ČVUT Praha, Ing. Janu Vernerovi z VUT Brno a za doktorské práce Ing. Michalu Bidlovi, Ph.D., z VUT Brno, Ing. Donaldu Davendrovi, Ph.D., z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Ing. Jiřímu Vassovi, Ph.D., z ČVUT Praha.
 
Cílem Fóra průmyslu a vysokých škol ČR je intenzivní výměna zkuše­ností mezi teorií a praxí, která má kromě jiného v dlouhodobější perspek­tivě ovlivnit zaměření jednotlivých studijních oborů podle potřeb praxe.

[Tiskové materiály Siemens.]