časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Celsion požárněbezpečnostní řešení

|

EPZ, spol. s r. o.


Firma Celsion nabízí požárněbezpečnostní řešení, protipožární rozváděče a protipožární systémy. Celsion je středně velký výrobce se specializací na řešení funkceschopnosti elektrického zařízení v případě vypuknutí požáru. Celý sortiment výrobků byl zkoušen na ohniodolnost a zachování funce při požáru společností PAVUS a. s.

Speciálně vyvinuté výrobky Celsion, jako jsou protipožární skříně, protipožární rozváděče a protipožární systémy, řešení funkceschopnosti v oboru techniky IT, celý výrobní program doplňují a vytvářejí firmě mezi zákazníky mimořádné jméno.

Požárněbezpečnostní řešení

S vypuknutím požáru je nutné počítat kdekoliv. Právě proto existuje v ČR a EU mnoho předpisů
a norem definujících požárněbezpečnostní řešení, především požárněbezpečnostní řešení staveb a veřejných budov. Proto firma Celsion Brandschutzsysteme GmbH vyvinula sortiment vlastních výrobků, které splňují veškeré požadavky na zachování funkce zařízení při požáru.

Protipožární rozváděče

Protipožární rozváděče a protipožární bezpečnostní systémy nejen mají obecně za úkol zabránit vypuknutí požáru, ale často naopak musí chránit různá zařízení před ohněm z vnějšího prostředí. Instalace protipožárních rozváděčů je proto nutností především při nouzovém napájení, jelikož i ta nejdokonalejší zařízení k hašení požárů fungují jen tehdy, je-li při požáru zajištěno napájení proudem.

Protipožární systémy v oblasti IT

Protipožární systémy jsou další velmi důležitou oblastí protipožárního zabezpečení informační techniky, různých serverů a datových center. Firma Celsion nabízí ucelenou řadu výrobků určených speciálně pro zaručení požární bezpečnosti. Je to např. protipožární skříň, v níž bude veškerá informační technika a servery při požáru v dokonalém bezpečí. EPZ, spol. s r. o., je výhradním zástupcem pro Českou a Slovenskou republiku. Z produkce vedoucí firmy v tomto odvětví na německém trhu, firmy Celsion Brandschutzsysteme GmbH, nabízí veškerý sortiment výrobků a poradenskou činnost v oboru protipožárního zabezpečení. S protipožárními výrobky se lze setkat mj. v České národní bance, tunelu Valík (dálnice D5 u Plzně) a v Oblastní nemocnici Příbram. Co se týče jejich použití v zahraničí, jsou to např. letiště v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem Mohanem, Vídni nebo automobilky VW, BMW a Mercedes Benz. Dále je lze nalézt v Úřadu spolkového kancléře v Berlíně, Evropské centrální bance ve Frankfurtu nad Mohanem, v Univerzitní klinice též ve Frankfurtu, v hotelech sítě Sheraton atd.

V případě zájmu společnost EPZ vypracuje cenovou nabídku na dodávku i montáž podle konkrétního zadání pro danou akci, tj. podle požadované požární odolnosti, rozměrů, dané série atd.

http://www.celsion.cz