časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Beznástrojové svorky pro domovní instalaci

|

číslo 8-9/2005

Beznástrojové svorky pro domovní instalaci

Jiří Vaněk, Phoenix Contact, s. r. o.

Společnost Phoenix Contact uvádí na trh novou skupinu svorek pro domovní instalace pod označením DTI (Direct Terminals for Installation, beznástrojové elektroinstalační svorky). Technologie DT je novinkou loňského roku. Umožňuje velmi pohodlné připojení vodiče do svorky bez použití jakéhokoliv nástroje. Pružná klec svorky se sama otevírá pod tlakem zasunovaného pevného, popř. slaněného vodiče opatřeného koncovkou.

Obr. 1.

Třífázový rozvod pomocí až 80pólových můstků

Rozšíření technologie DT pro oblast domovních instalací je dalším logickým krokem po vytvoření základní řady jednoduchých svorek. Výrobce očekává, že právě v oblasti domovních instalací bude o tuto novou technologii velký zájem. Zmíněná technologie zabraňuje poškozování svorek použitím nevhodných nástrojů, včetně šroubováku, a preventivně vylučuje nepříjemné situace, kdy v okamžiku koncové montáže je třeba narychlo shánět originální nářadí nebo nové svorky.

Kompaktní design beznástrojových svorek DTI šířky 5 mm dovoluje připojit vodiče s průřezy 0,25 až 4 mm2. Za pozornost stojí rovněž třífázový rozvod pomocí až 80pólových můstků (viz obr.). Můstky jsou bezšroubové s možností vynechání nezapojených pólů.

Další informace mohou zájemci získat na internetu v katalogových listech nebo přímo na adrese:

Phoenix Contact, s. r. o.
Technická 15
616 00 Brno
tel.: +420 542 213 401
fax: +420 542 213 701
e-mail: mlahoda@phoenixcontact.com
internet: www.phoenixcontact.cz