časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ArmorStart rozšiřuje užitné vlastnosti motorových startérů

|

číslo 8/2006

ArmorStart rozšiřuje užitné vlastnosti motorových startérů

Nejnovější verze distribuovaných startérů ArmorStart společnosti Rockwell Automation umožňuje uživatelům rozšířit možnosti systémů, co se týče vstupů a výstupů, a usnadnit integraci těchto robustních startérů v architekturách používajících jiné sítě než DeviceNet. Kromě toho lze všechny existující verze produktů skupiny ArmorStart objednat s novými volitelnými funkcemi pro použití v náročnějších aplikacích nebo pro spojení s bezpečnostními obvody.

Obr. 1.

ArmorStart v síťovém prostředí DeviceNet

Toto rozšíření skupiny produktů ArmorStart otevírá cestu k použití velmi robustních motorových startérů v různých síťových prostředích. Systém ArmorPoint I/O může komunikovat po síti DeviceNet, ControlNet nebo Ethernet/IP. Kromě této rozšířené funkce průmyslové sběrnice umožňují distribuované I/O moduly ArmorPoint Distributed I/O rozšířit možnosti vstupů a výstupů motorových startérů ArmorStart na více než běžné dva výstupy. Standardně jsou dodávány dva dvoudrážkové konektory pro reléový výstup. Při použití adaptéru ArmorPoint lze k distribuovaným I/O modulům ArmorPoint připojit nejvýše dva distribuované motorové startéry ArmorStart.

Všechny produkty ArmorStart nyní mohou volitelně zahrnovat bezpečnostní monitor pro nezávislé sledování stavu výstupu zařízení. Tato funkce je implementována za použití standardně rozpojeného kontaktu podle normy IEC 60947-5-1 (Spínací a řídicí přístroje nízkého napětí – Část 5-1: Přístroje a spínací ústrojí řídicích obvodů – Elektromechanické přístroje řídicích obvodů) pro mechanicky spínané kontakty. Dvě svorkovnice jsou opatřeny výstupy, které mohou být použity s externím bezpečnostním obvodem.

Další nově dostupná schopnost, analogový vstup 0 až 10 V, uděluje distribuovanému motorovému startéru v provedení Bulletin 284 možnosti řízení SVC (Sensorless Vector Control, vektorové řízení bez snímače otáček). Tato vlastnost, instalovaná již od výrobce, poskytuje externí frekvenční příkaz od 0 do 10 V nebo ±10 V z analogového vstupu či vzdáleného potenciometru. Pro uživatelské připojení je k dispozici pětikolíkový konektor 12 mm.

Další informace mohou zájemci získat na adrese:

Rockwell Automation s. r. o.
Pekařská 16
155 00 Praha 5 – Jinonice
tel.: +420 251 084 002
fax: +420 221 500 350
http://www.rockwellautomation.com