časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Aqua-therm 2007 na Slovensku

|

Aqua-therm 2007 na Slovensku

Již devátý mezinárodní odborný veletrh vytápění, větrání, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-therm International Nitra 2007 se bude konat 6. až 9. února na výstavišti Agrokomplex v jihoslovenské Nitře. Tento veletrh patří již od svého počátku mezi úspěšné akce, navštěvované laickou i odbornou veřejností – především z oboru technických zařízení budov (TZB).

Během několika málo dnů mají odborníci a obchodníci možnost seznámit se s nejnovějšími výrobky a technologiemi od velkého počtu vystavujících firem. Vystavovatelé zde vždy připravují účelnou a zajímavou výměnu informací mezi podniky a potenciálními zákazníky na národní i mezinárodní úrovni. Jejich hlavním posláním je pomáhat obchodu a vědeckotechnické spolupráci, uspokojovat nejnáročnější požadavky, poskytovat návštěvníkům nejlepší informace a názornou technickou dokumentaci o vystavovaných nových výrobcích i technologiích.

Obr. 1.

Veletrhy Aqua-therm International jsou pořádány v deseti evropských městech v licenci rakouské pobočky Reed Exhibitions Messe Wien. Konají se každoročně koncem listopadu v Praze a začátkem února v Nitře. Organizačně je zajišťuje zastupující pražská veletržní agentura Progres Partners Advertising, spol. s r. o.

Veletrh Aqua-therm Nitra tradičně zahajuje výstavní sezonu na nitranském výstavišti. Loňský osmý ročník překonal rekordy ve všech sledovaných ukazatelích. Nejnovější výrobky a služby z oboru TZB na něm předvedlo sto deset přímých vystavovatelů a mnoho dalších spoluvystavovatelů z pěti zemí na užitné výstavní ploše 3 063 m2. Z nich bylo osmdesát devět ze Slovenska, šestnáct z Česka, dva z Rakouska, dva z Německa a jeden z Polska.

Nitranské veletrhy se staly osvědčeným místem setkávání odborníků nejen v rámci Slovenska, ale v současné době již celého středoevropského regionu – získaly si popularitu a jsou podporovány všemi svými garanty. Mezi ně patří Slovenská společnost pro techniku prostředí, Slovenská energetická agentura, Cech vytápění a tepelné techniky a Slovenský svaz výrobců tepla. Společně prosazují nové výrobky a technologie, starají se o úsporu energie u svých zákazníků, vedou je k využívání moderních úsporných zařízení a materiálů.

Dosavadní oborové rozmístění expozic se osvědčilo. Nomenklatura a doprovodný program budou pro návštěvníky opět velmi zajímavé.

Nejnovější výrobky a technologie jsou rozděleny do dvanácti hlavních skupin:

  • zdroje tepla a odvody spalin,
  • rozvody, armatury, regulace, měření a služby pro dálkové sítě, místní sítě a přípojky,
  • vytápění, potrubní rozvody, armatury, regulace a měření v budovách,
  • čerpadla, dmychadla, kompresory, ventilátory,
  • klimatizace, větrání, čištění, odsávání, sušení vzduchu a plynu,
  • chlazení,
  • izolace,
  • zdravotní technika a zařizovací předměty,
  • sauny, bazény, solária,
  • montážní, servisní a provozní služby, nářadí a příslušenství, bezpečnost práce,
  • ekologické a úsporné využívání energie,
  • informatika a poradenství pro podnikatele i občany.

Mimořádná pozornost bude zaměřena na obor ekologického a úsporného využívání energie. Proto firmy mj. představí účinné alternativní a obnovitelné zdroje pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody a další nízkoenergetické systémy pro různé inteligentní stavby.

Prestižní záležitostí veletrhu je rozsáhlý a zajímavý doprovodný program, připravovaný ve spolupráci s garanty, který seznámí návštěvníky s nejnovějšími technologiemi TZB. Proběhne také soutěž o Zlatou medaili za nejlepší exponát. Vystavovatelé budou svým zákazníkům rozesílat poukázky, které lze vyměnit za bezplatné vstupenky.

Další informace o dění na výstavišti a doprovodném programu lze získat na adrese pořadatele:

(vc)

Progres Partners Advertising, spol. s r. o.
Opletalova 55
111 21 Praha 1
tel.: 224 234 274
fax: 224 235 033
e-mail: info@ppa.cz
http://www.ppa.cz