časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Amper – jednotka Vašeho úspěchu!

|

Amper – jednotka Vašeho úspěchu!
Přípravy 16. ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky byly zahájeny

Terinvest, spol. s r. o.

Veletrh AMPER se v roce 2008 stane již pošestnácté zásadní a směrodatnou událostí v oblasti elektrotechniky a elektroniky. Pro odborný svět je podzim ve znamení řady technických veletrhů. Jarní událostí číslo jedna je ovšem bezesporu veletrh Amper. V termínu 1. až 4. dubna 2008 by tak v pražském veletržním areálu v Letňanech neměla chybět žádná vyspělá a expandující firma ze světa elektrotechniky a elektroniky, která chce potvrdit a upevnit úspěch v mezinárodním kontextu.

Zájem firem z oblasti elektrotechniky a elektroniky o navazování kontaktů a vytváření nových obchodních příležitostí na území České republiky zaznamenává již řadu let trvalý vzestup. Významnými dovozci elektrotechniky jsou např. podnikatelské subjekty působící v automobilovém průmyslu, energetice, dopravě, spotřebním zboží apod. Také v celkovém objemu zahraničních investic dnes zaujímá český elektrotechnický průmysl druhé místo hned za automobilovým průmyslem a stálý zájem zahraničních investorů umožňuje předpokládat, že se tento trend udrží i v dalších letech. Zlepšení celkové bilance zahraničního obchodu s elektrotechnikou se bezesporu odráží i v zájmu zahraničních firem o účast na veletrhu Amper.

Stejně jako v posledních letech roste produkce elektroniky a elektrotechniky v České republice, roste i veletrh Amper, který přináší široké oborové zázemí a zprostředkovává příležitosti pro komunikaci na mezinárodní úrovni. Vraťme se alespoň stručně k minulému ročníku. Celkem 826 firem z třiceti zemí celého světa na ploše přesahující 37 000 m2 představilo při 15. ročníku veletrhu Amper vše, co si v oboru zasloužilo pozornost. V roce 2007 se prezentovalo 175 zahraničních firem především z Německa a Polska. Na uceleném charakteru veletrhu se podílely firmy z třiceti zemí celého světa.

I v roce 2008 lze očekávat, že veletrh Amper potvrdí statut nejvýznamnější oborové události ve střední a východní Evropě a údaje charakterizující veletrh budou přinejmenším zachovány, ne-li překročeny. I několikasetmetrové expozice nejsou každoročně vzácností a bohatý doprovodný program, určený především odborné veřejnosti, výjimkou. Co nového a přínosného se za celý poslední rok v oboru elektrotechniky a elektroniky událo mapují prezentace, semináře a odborné konference. Soutěž Zlatý Amper o nejlepší exponát veletrhu je příležitostí vyzdvihnout a medializovat nejkvalitnější a nejpřínosnější produkt v daném oboru.

Struktura veletrhu nabízí možnost prezentace pro firmy z mnoha odvětví zásadní oblasti soudobé techniky. Zastoupeny tak budou obory: elektronické prvky a moduly; zařízení pro výrobu a rozvod el. energie; elektroinstalační technika; vodiče a kabely; pohony a výkonová elektronika; měřicí a zkušební technika; automatizační, řídicí a regulační technika; osvětlovací technika; elektrotepelná technika; systémová technika budov; informační systémy; stroje, zařízení, nářadí a pomůcky pro elektroniku a elektrotechniku.

Veletrh AMPER se koná 1. až 4. dubna 2008, pravidelní účastníci a tradiční vystavovatelé ovšem jistě vědí, že již v tuto chvíli nastal pravý čas k řešení základních otázek souvisejících s účastí. Společnosti každoročně realizují rozsáhlejší prezentace, ať je tím myšlena rozměrnější expozice, originalita jejich ztvárnění nebo další doprovodné marketingové aktivity. Většina firem má zájem se na veletrhu podobného rozsahu představit v celé šíři záběru sortimentu a prezentovat kreativitu i sílu spolu s obchodním a výrobním potenciálem. Vzrůstající zájem a rozšiřování výstavních ploch s sebou nese nutnost strategického řešení rozvržení vystavovatelů na ploše. Exkluzivní umístění v rámci veletrhu, zvláště pro rozměrnější expozice, je nutné rezervovat co nejdříve. Nezanedbatelnou výhodou je jistě i nižší cena za m2 stanovená do uzávěrky k datu 31. října 2007.

Veletrh Amper je koncipován jako událost patřící odborníkům, obchodníkům a profesionálům, kteří mají zájem představit nejnovější možnosti, popřípadě zhodnotit výsledky vědeckého a technického pokroku na poli elektrotechniky a elektroniky. Každoročně zprostředkovává dostatek příležitostí ke komunikaci na mezinárodní úrovni a pomáhá tak v rozhodování o určení směru a charakteru cesty, kterou se bude odvětví elektrotechniky a elektroniky v následujícím období ubírat.

Ať se AMPER stane v roce 2008 jednotkou úspěchu i pro Vaši firmu!

Aktuální informace, vztahující se k přípravám veletrhu, je možné sledovat na internetových stránkách www.amper.cz

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde