časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Amper – jednotka úspěchu!

|

Přípravy šestnáctého ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky v plném proudu.
 
Terinvest, spol. s r. o.
 
Brány za patnáctým ročníkem veletrhu Amper se již nadobro zavřely a přípravy na další, již šestnáctý ročník veletrhu jsou v plném proudu. V roce 2007 se veletrhu zúčastnilo na 830 firem z 30 zemí celého světa na ploše přesahující 37 000 m2. Největší zahraniční zastoupení měly společnosti z Německa a Polska. Tato čísla každým rokem rostou a nezdá se, že by rok 2008 měl být výjimkou. Nejen z čísel je patrné, že veletrh Amper je zásadní a směrodatnou událostí v oblasti elektrotechniky a elektroniky pro celou střední a východní Evropu a stává se jarní událostí číslo jedna. V Pražském veletržním areálu v Letňanech by tak v termínu 1. až 4. dubna 2008 neměla chybět žádná vyspělá a expandující firma ze světa elektrotechniky a elektroniky, která chce potvrdit a upevnit svůj úspěch v mezinárodním kontextu.
 
Počet firem v oblasti elektrotechniky a elektroniky stále narůstá a firmy začínají expandovat i do zahraničí. Jejich zájem o navazování kontaktů a vytváření nových obchodních příležitostí na území České republiky i za hranicemi zaznamenává již několik let trvalý vzestup. Významnými dovozci elektrotechniky jsou např. podnikatelské subjekty působící v automobilovém průmyslu, energetice, dopravě, v oblasti spotřebního zboží apod. Také v celkovém objemu zahraničních investic dnes elektrotechnický průmysl v České republice zaujímá druhé místo, hned za automobilovým průmyslem, a stálý zájem zahraničních investorů dovoluje předpokládat, že se tento trend udrží i v dalších letech. Zlepšení celkové bilance zahraničního obchodu s elektrotechnikou se bezesporu odráží i v zájmu zahraničních firem o účast na veletrhu Amper.
I v roce 2008 lze očekávat, že veletrh Amper potvrdí statut nejvýznamnější oborové události ve střední a východní Evropě a údaje, které jej charakterizují budou zachovány, ne-li překročeny. Společnosti každoročně rozšiřují své expozice, ať jsou tím myšleny jejich větší rozměry, originalita jejich ztvárnění nebo další doprovodné marketingové aktivity. Většina firem na veletrhu podobného rozsahu má zájem představit se v celé šíři sortimentu a prezentovat kreativitu i sílu spolu s obchodním a výrobním potenciálem. Již nyní se návštěvníci mohou těšit na několikasetmetrové expozice a bohatý doprovodný program, určený především odborné veřejnosti. Co nového a přínosného se za celý poslední rok v oboru elektrotechniky a elektroniky událo, mapují prezentace, semináře a odborné konference. Novinky budou prezentovány nejen v konferenčních sálech, ale i přímo ve stáncích jednotlivých firem. Mimo novinek budou představeny i stálé akce, jako je např. soutěž o nejlepší exponát veletrhu Zlatý Amper, která je tak příležitostí vyzdvihnout a medializovat nejkvalitnější a nejpřínosnější produkt v daném roce a oboru. Každoročně je do soutěže nominováno zhruba 30 přínosných a inovačních výrobků, jejichž kvalitu přímo na veletrhu zhodnotí komise složená z uznávaných kapacit v oboru z ČVUT v Praze, Elektrotechnického
zkušebního ústavu ČR aj.
Struktura veletrhu nabízí možnost prezentace firem z mnoha odvětví zásadní oblasti současné techniky. Zastoupeny tak budou obory: elektronické prvky a moduly; zařízení pro výrobu a rozvod elektrické energie; elektroinstalační technika; vodiče a kabely; pohony a výkonová elektronika; měřicí a zkušební technika; automatizační, řídicí a regulační technika; osvětlovací technika; elektrotepelná technika; systémová technika budov; informační systémy; stroje, zařízení, nářadí a pomůcky pro elektroniku a elektrotechniku.
Veletrh Amper je koncipován jako událost patřící odborníkům, obchodníkům a profesionálům, kteří mají zájem představit nejnovější možnosti, popř. zhodnotit výsledky vědeckého a technického pokroku na poli elektrotechniky a elektroniky. Každoročně zprostředkovává dostatek příležitostí ke komunikaci na mezinárodní úrovni a pomáhá tak v rozhodování o určení směru a charakteru cesty, kterou se bude odvětví elektrotechniky a elektroniky v následujícím období ubírat.
Aktuální informace vztahující se k přípravám veletrhu je možné sledovat na internetových stránkách www.amper.cz