časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Amper – jednotka úspěchu!

|

1. až 4. dubna 2008
 
Terinvest, spol. s r. o.
 
I pro rok 2008 připravuje tým veletrhu Amper největší událost v oboru elektro ve střední a východní Evropě. V těchto dnech jsou přípravy 16. mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky Amper 2008 v plném proudu.
V minulých letech se veletrh každoročně rozrůstal nejen o další významné firmy, ale také o výstavní plochu. Důkazem toho je Amper 2007, kdy počet vystavovatelů překročil číslo 820 a čistá výstavní plocha se zvětšila na 20 060 m2. I zahraniční firmy našly na veletrhu své místo, což dokládá patnáctý ročník, který přivítal více než 170 zahraničních firem. Mezi nejvíce zastoupené země patřilo Německo, Polsko, Slovensko, Rakousko a Tchaj-wan. Lze předpokládat, že i šestnáctý ročník veletrhu nebude výjimkou, a potvrdí tak statut jedničky mezi veletrhy elektrotechniky a elektroniky.
První uzávěrka přihlášek pro další ročník proběhla 31. října 2007 a veletrh zaznamenává více než 600 přihlášených firem – a tento počet každým dnem ještě narůstá. Mezi společnosti s nejrozměrnějšími expozicemi budou i v roce 2008 patřit: Legrand, Schrack Energietechnik, ABB, Moeller Elektrotechnika, Schneider Electric CZ, OEZ, B+R automatizace, Siemens, Kopos Kolín, K&V, Hensel, Pražská energetika, Rittal Czech, Schmachtl CZ, GHV Trading a nováček Mitsubishi Electric Europe B. V.
Pro nadcházející ročník připravují organizátoři ze společnosti Terinvest tradiční i nové služby pro vystavovatele a  ávštěvníky. Ani letos nebude chybět soutěž o nejprestižnější a nejpřínosnější exponát veletrhu Zlatý Amper. Vystavovatelé se již nyní mohou přihlásit se svými exponáty do soutěže a ucházet se o tuto významnou cenu nebo čestné uznání od hodnotitelské komise, která je složena z předních odborníků v oblasti elektrotechniky a elektroniky. Tak jako každý rok, bude i v roce 2008 připraven bohatý doprovodný program, který bude probíhat po celou dobu konání veletrhu. Již počtrnácté se uskuteční celostátní setkání elektrotechniků České republiky – konference VOLT. Nově budou zařazeny přednášky
zástupců polského velvyslanectví a Svazu elektrotechniků Polska. Novinkou pro další ročník veletrhu je spolupráce s překladatelskou agenturou, jejíž služby budou k dispozici při přípravách i konání veletrhu. To nejnovější z oboru budou prezentovat i samotní vystavovatelé ve svých expozicích. Těšit se lze např. na expozici společnosti Ahlborn, která představí měřicí přístroj Baby Almemo, nebo společnosti KMB systems a její multifunkční měřicí přístroj s proudovým transformátorem s rozvíratelným jádrem. Struktura veletrhu Amper nabízí širokou škálu možností pro navazování nových obchodních kontraktů.
Zastoupenými obory jsou:
  • elektronické prvky a moduly,
  • zařízení pro výrobu a rozvod elektrické energie,
  • elektroinstalační technika,
  • vodiče a kabely,
  • pohony a výkonová elektronika,
  • měřicí a zkušební technika,
  • automatizační, řídicí a regulační technika,
  • osvětlovací technika,
  • elektrotepelná technika,
  • systémová technika budov,
  • informační systémy,
  • stroje, zařízení, nářadí a pomůcky pro elektroniku a elektrotechniku.
V rámci veletrhu se díky tomu lze setkat nejen se špičkami v oboru, ale také se začínajícími firmami, které přinášejí novinky, a rozšiřují tak oblast elektroniky a elektrotechniky o zajímavé exponáty a poznatky.
Veletrh Amper 2008 bude patřit, stejně jako každý rok, především odborníkům, obchodníkům a profesionálům, kteří chtějí představit své exponáty a služby. Nabízí se proto možnost uzavírat nové obchody a poznávat nové obchodní partnery. Patříte-li i vy mezi odborníky či obchodníky, neměli byste chybět na veletrhu Amper 2008, který se zajisté opět stane jarním veletrhem číslo jedna.
Aktuální informace vztahující se k přípravám veletrhu je možné sledovat na internetových stránkách: http://www.amper.cz