časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

AMPER 2002 – jubilejní ročník v novém

|

číslo 3/2002

Trh, ochod, podnikání

AMPER 2002 – jubilejní ročník v novém
10. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky

9. až 12. dubna 2002 Pražský veletržní areál Letňany

AMPER 2002, mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky, je nejvýznamnější přehlídkou elektrotechnického průmyslu ve střední a východní Evropě. Potvrzuje to účast 700 firem z 15 zemí světa a tradičně vysoká návštěvnost. S nabídkou minulého ročníku se seznámilo 38 230 návštěvníků, z nichž 89 % tvořila odborná veřejnost.

Obr. 1.

Desátý ročník veletrhu Amper se uskuteční v nových prostorách Pražského veletržního areálu v Letňanech. Tento moderní areál disponuje 30 000 m2 pevných výstavních ploch s dokonalým servisním zabezpečením a parkovištěm s kapacitou 10 000 míst. Pro návštěvníky bude zajištěna kyvadlová doprava od stanic metra B Českomoravská a Vysočanská. V průběhu veletrhu, každý den od 8.30 h až do skončení veletržního dne (asi 18.30 h) bude totiž zavedena speciální bezplatná veletržní autobusová linka č. 758 na výstaviště a zpět, s intervalem podle potřeby. Návštěvníci budou moci využít i pravidelné linky MHD opět od stanic metra B Českomoravská nebo Vysočanská do stanic Na Hranici, Dobratická nebo Boletická. Motorizovaným návštěvníkům veletrhu budou k dispozici záchytná parkoviště např. u stanice metra B Černý most (podrobnější informace na www.pva.cz).

Důvodů k návštěvě veletrhu je hned několik. Opět se zde představí nejvýznamnější firmy z oborů silnoproudé elektrotechniky a kabelů, elektroinstalační techniky i společnosti zabývající se výrobou pohonů a zařízením pro výrobu a rozvod elektrické energie. Tradičně své místo na veletrhu zaujmou výrobci a dodavatelé slaboproudé elektrotechniky, měřicí, regulační, automatizační a osvětlovací techniky. V oblasti služeb budou obsazeny sekce odborné literatury, softwaru pro elektrotechniku a elektroniku, elektronické publikace na CD a internetu, normy a předpisy, zkušebnictví aj. Novinkou letošního ročníku je rozšíření nabídky stávající nomenklatury o sekci komunikací a informatiky. Tato samostatná výstavní sekce integruje obory telekomunikační, radiokomunikační, výpočetní, zvukové a obrazové techniky. Zástupcům zmíněných oborů bude vyhrazena hala č. 7. Cílem je vytvořit jedinečné místo pro obchodníky s komplexní nabídkou všech oborů z oblasti konvergenčních technologií.

Kromě českých firem se veletrhu zúčastní firmy z Německa, Rakouska, Slovenska, Ukrajiny, Rumunska, Itálie, Francie, Velké Británie, Polska, Švýcarska, Nizozemí, USA, Koreje a Jihoafrické republiky. Letos byla německým ministerstvem hospodářství poprvé vyhlášena oficiální účast německých firem na veletrhu AMPER.

Veletrh se soustředí do čtyř výstavních hal s rozlohou 30 000 m2. V hale č. 1 budou soustředěny firmy s nomenklaturou vodičů a kabelů, dále zařízení pro výrobu a rozvod elektrické energie (zálohové zdroje, elektrocentrály, transformátory, rozváděče), pohony a různé stroje a nářadí pro elektrotechniku a elektroniku. V hale č. 2 návštěvníci najdou elektroinstalační techniku, elektrotepelnou techniku a osvětlení. Hala č. 3 je vyhrazena pro slaboproudou elektroniku, měřicí, automatizační a zabezpečovací techniku. V hale č. 7 se bude nacházet již zmiňovaná sekce komunikací a informatiky.

Nedílnou součástí veletrhu budou odborné semináře a firemní prezentace. Pro vystavovatele je připravena soutěž nejlepších exponátů o ocenění Zlatý Amper. V letošním roce budou poprvé nominovány expozice do soutěže o nejlépe připravenou expozici Expo design 2002 a již opakovaně budou navrženy tři výrobky do národní soutěže O vynikající výrobek roku.

Mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky Amper 2002 vstupuje do jubilejního ročníku opět pod záštitou Ministerstva obchodu a průmyslu ČR, Hospodářské komory hl. m. Prahy, s odborným partnerem ČVUT FEL Praha a podporou České agentury na podporu obchodu CzechTrade.

Doprovodný program veletrhu Amper 2002

8. 4. 2002 – Lékařský dům, I. P. Pavlova, Praha 2
Seminář: Silnoproudá elektrická zařízení a požární bezpečnost staveb
je určen pro elektroprojektanty, pracovníky elektromontážních firem a revizní techniky
Pořadatel: Propagteam, Lada Melenová

9. 4. 2002 – PVA Letňany
Seminář: Telekomunikační a radiokomunikační zařízení – podpora podnikání
Přednášky:

  • schvalování a posuzování shody telekomunikačních zařízení,
  • technická normalizace v telekomunikacích v době přípravy vstupu České republiky do EU,
  • podnikové komunikace a jejich vývoj z pohledu firmy Ericsson,
  • analogové radiostanice v době digitálních sítí,
  • multimediální kontaktní centra a jejich využití.
Pořadatel: UNIT Pardubice

10. 4. 2002 – PVA Letňany
Seminář: 1. energetický seminář
Hlavní témata :

  • uvolňování trhu s energií – energetický zákon,
  • prováděcí vyhlášky k zákonu 458, 406/2000 Sb.,
  • regulace cen energií – organizace trhu energií,
  • státní program na podporu úspor energie,
  • panelová diskuse na daná témata.
Pořadatel: Česká energetika